dissabte, 19 de febrer del 2022

GR3: Sant Iscle de Bages - Camps

GR3: Sant Iscle - Camps
Hem fet una nova etapa del GR3, el camí central de Catalunya, per terres del Bages. Hem sortit del petit poble de Sant Iscle de Bages, on vam acabar l'anterior etapa, i hem acabat a Camps, un altre poble ben petit, d'aquells que gairebé no surten en els mapes.
La primera part del camí és una fàcil passejada per una pista que ressegueix la Sèquia de Manresa,  el canal que porta l'aigua del Llobregat fins a Manresa. El camí i la Sèquia acaben al Parc de l'Agulla, on hi ha un llac que serveix de reserva d'aigua per a Manresa. Hem vorejat el llac sortint per l'altra banda. Hem travessat una carretera i l'Eix Transversal, dues vegades, fins passar el pont del Cardener entrant a Sant Joan de Vilatorrada.
Hem travessat la població recorrent els seus carrers però sense passar pel centre. A l'altra banda, després de travessar una zona de camps, hem iniciat la part més dura de l'etapa, la pujada al Collbaix. Hem pujat per un camí molt dret i ple de variants, una forta pujada que ens ha portat fins al cim del Collbaix (546 m).
Aquest cim, inclòs en el llistat dels centcims de la FEEC, és un gran mirador del Bages. Des del Collbaix hem pogut veure tot el Pla de Bages i les muntanyes veïnes, especialment Montserrat. Hem fet la foto de grup i hem esmorzat mentre gaudíem del gran panorama.
Hem seguit per un camí de carena i després per una forta baixada fins arribar a una zona més planera amb camps de conreu. Amb lleugera baixada i passant per diverses grans masies, hem arribat fins a Fals, un indret singular on hi ha una església i dues torres de defensa de planta circular, realment impressionants.
Hem baixat fins a la carretera BV-3008, seguint-la després aproximadament un km fins iniciar la pujada final, prenent un camí a la dreta. Aquest camí puja pel bosc, passant per diverses masies, fins arribar a un gran altiplà ocupat per camps de conreu per on hem completat fàcilment l'etapa. Però abans d'arribar a Camps hem passat per un altre indret singular, una làpida de pedra gravada on hi ha la tomba d'un soldat desconegut, víctima de la guerra.
Finalment hem arribat a Camps on ens esperava l'autocar que en pocs minuts ens ha portat a la veïna població de Fonollosa on hem acabat la jornada amb un bon dinar al restaurant Cal Calet.
I aquí teniu el vídeo resum d'aquesta jornada senderista. Ha estat produït per GReaperos Productions i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
GR3: Monistrol
S. Iscle, 2022
GR3: Moià -
Monistro, 2022
La Sèquia de
Manresa, 2012

BIBLIOGRAFIA:
PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Jorge, José Antonio, David, Trinidad, Lluis C., Miquel M., Xesco, Àngela, Cristina, Jose, Núria T., Lluis G., Agnès, Jaume, Elisabet, Joan G., Cati, Carles, Ramon, Maribel, M. José, Núria M., Sandra, Marta, Guille, Magda, J. Rafel