dissabte, 13 de novembre del 2021

GR3: Caraüll - Moià

GR3: Caraüll - Moià
Avui, amb la tardor en el seu moment més intens, hem fet una nova etapa del GR3 per terres del Moianès. Hem recorregut camins i pistes, travessant els magnífics boscos d'aquesta zona de la Catalunya Central.
L'etapa ha tingut dos sectors clarament diferenciats: una primera part per camins molt poc fressats, plens d'obstacles i amb molt poques marques i una segona part que discorre majoritàriament per una àmplia pista. 
El punt de partida era al costat de Caraüll, un petit agrupament de cases a peu de carretera, on ens ha deixat l'autocar. Hem iniciat l'etapa amb una curta baixada per una pista poc definida, per travessar un rierol. Aviat hem vist que la tònica d'aquesta etapa seria similar a la darrera. El camí estava molt poc marcat i en alguns punts es perdia en un camp de conreu o estava tallat per arbres caiguts. Avui el GPS ha estat imprescindible per seguir l'etapa amb una mínima seguretat.
Hem travessat l'Eix Transversal sota un viaducte i hem seguit diversos camins de pujada superant diversos obstacles fins arribar a la població de L'Estany. No hem entrat al centre de la població sinó que el GR travessa la carretera i pren una pista al costat de la Capella de la Caritat.
Abans d'allunyar-nos de l'Estany hem tingut una garadable sorpresa: en Lluis C., que avui no ha pogut venir a caminar, ens esperava a casa seva amb un esmorzar de forquilla. Tot un detall que els caminadors han agraït i que ens ha donat noves forces per seguir el nostre camí. 
Després de la degustació d'embotits locals hem seguit l'etapa per una bona pista que comença amb una suau pujada que ens ha portat fins a un coll poc marcat a 1.026 m, des d'on hem seguit, ja en baixada, per la mateixa pista. Més endavant hem deixat la pista principal però hem seguit baixant en direcció a Moià, que aviat hem començat a veure a certa distància. 
Hem arribat al Molí de Passarell, on hi ha un llac i una mena de parc urbà, i en pocs minuts hem entrat als carrers del poble baixant fins al centre, on ens esperaven amb la taula parada al restaurant Taula Nº 1, on hem acabat la jornada amb un dinar a base de carn ala brasa. 
I aquí teniu el vídeo de la jornada. Ha estat produït per GReaperos Productions i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
GR3: S. Joan -
Vidrà, 2020
Campdevànol
- S. Joan, 2020
Castellar - Camp-
devànol, 2020

PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Manel, Carlos, Jaume, Elisabet, Àngela, Xesco, Agnès, Lluis G., Ana, Emilio, Begonya, Paco M., Maribel, Núria M., Montse, Ramon, Jorge, Miquel B., Mònica, Carles, Trinidad, Núria T. , J. Antonio, Mª José, Magda, J. Rafel