diumenge, 28 de novembre del 2021

Intent al Puig del Pam

Blog de Muntanya
Avui hem iniciat la temporada d'esquí de muntanya, una temporada marcada per les dues anteriors en les que les restriccions de mobilitat motivades per la pandèmia de la Covid-19 no ens han permès fer gairebé res.
Avui tampoc ha estat una jornada que passarà a la Història però, si més no, hem pogut posar-nos els esquís i gaudir una estona de les primeres neus d'una temporada que promet ser bona. Les previsions del temps no eren gaire bones; no s'esperava molt mal temps però sí un fort vent. Malgrat tot, eren tantes les ganes d'encetar la temporada d'esquí que hem volgut venir al Capcir a tocar neu. L'objectiu era el Puig del Pam, un clàssic de l'esquí de muntanya, ideal per un inici de temporada perquè la seva ascensió des de Les Angles és relativament curta i molt fàcil.
Quan hem passat el túnel del Cadí ens ha sorprès un cel blau. Semblava que avui tindríem sort i el temps no seria tan dolent com marcaven les previssions. Aviat, però, hem vist que potser érem massa optimistes. A la part francesa es veien els cims fronterers tapats per núvols enganxats a les altures. 
Passat el Coll de la Perxa i ja entrant al Capcir, hem vist la zona de Les Angles amb el núvol enganxat. Havia nevat i la carretera estava una mica nevada però es podia circular bé. Hem arribat a Les Angles; la carretera estava més nevada i hem decidit començar la caminada des d'aquest punt i no des del punt que havíem previst, una mica més amunt. Pensàvem que si seguíem pujant hauríem de posar les cadenes i això ens faria perdre més temps del que guanyaríem pujant una mica més.
Finalment hem començat la pujada per les pistes, desertes perquè l'estació d'esquí estava tancada. A mesura que pujàvem el temps ha anat empitjorant. La finestra de cel blau s'ha tancat, ha començat a nevar i un fort vent aixecava la neu i ens la llançava amb força. Hem anat pujant fins arribar a Les Jàcetes, una estació intermitja del telecadira situada a 2025 m. 
Ens hem aturat al costat de l'edifici, a recer de la ventada, i hem estudiat la situació. Hem vist ben clar que no arribaríem al cim i que seguir pujant amb el temps tan dolent era perdre el temps. Hem decidit deixar-ho per un altre dia amb millor temps i hem iniciat la baixada. Ha estat una curta esquiada (i raquetada) per les pistes de l'estació tancada, fins arribar al punt de partida on hem donat per acabat aquest primer contacte amb la neu de la temporada.
Avui no tenim vídeo ni àlbum de fotos ni track, a causa de les característiques de l'activitat, que ha estat curta i amb mal temps. 

ENTRADES RELACIONADES:
Intent al Roc de
Madres, 2016
Intent a la
Carabassa, 2014
Intent a la Tosse
Pédourrés, 2013