dijous, 4 de novembre del 2021

El Fesolet, via Normal

Blog de Muntanya
Avui hem fet una curta matinal d'escalada a Montserrat, a la zona de Trinitats. La via normal del Fesolet és una clàssica de poca dificultat que puja per l'aresta sud d'aquesta roca montserratina després de començar amb un flanquejament ascendent des de la canal que separa el Fesolet dels Flautats.
En realitat volíem fer una altra via de la zona, la Normal de la Mòmia, una via que hem fet diverses vegades i que avui volíem repetir novament. És una via clàssica, de dificultat moderada però amb una llarga tirada sense assegurances. Havíem llegit que la via s'havia re-equipat però també havíem llegit que estava desequipada.
Avui hem comprovat que estava desequipada, ja que la primera reunió, que en la nostra darrera visita a La Mòmia estava muntada amb tres parabolts, ja no existeix. Els parabolts estan aixafats i sense plaqueta. Aquesta circumstància, unida al fet que en Joan s'havia deixat els peus de gat a casa, ens ha fet replantejar l'objectiu i hem acabat al Fesolet, una agulla molt propera a la Mòmia.
Hem iniciat l'escalada des de la canal que separa el Fesolet dels Flautats. Dos burins ens indiquen per on va la via, que comença amb uns metres fins i verticals. Després de superar els metres inicials assegurats amb els dos burins, l'itinerari es decanta cap al centre de l'aresta on la dificultat ja és menor. No hi ha més assegurances fixes però es pot posar un friend i també llaçar un merlet. 
Avui ens hem conformat amb aquesta curta escalada i hem tornat aviat a casa. Ni tan sols publiquem àlbum de fotos ni vídeo perquè tenim poc material.

ENTRADES RELACIONADES:
Els Flautats i el
Fesolet, 2012
La Mòmia, via
Haus, 1977
La Mòmia i els
Flautats, 1975

RESSENYA:
El Fesolet

MÉS FOTOS:
El Fesolet
primers metres del Fesolet

PARTICIPANTSJoan C. - J. Rafel