dilluns, 8 de novembre del 2021

Nacedero del Urederra

Nacedero del Urederra
Avui hem iniciat la nostra estada per terres navarreses amb una curta excursió per una de les zones més turístiques de Navarra, el Nacedero del Urederra. Hem sortit al matí de casa y a migdia hem arribat a Baquedano, on comença el camí que porta al Nacedero.
Aquest poble és el menys acollidor que he vist mai. A l'entrada del poble, un cartell avisa que està prohibit passejar pels seus carrers... Suposo que estan farts de tants turistes però prohibir passar pels carrers del poble em sembla una mica excessiu.
Per altra banda, aquest lloc és tan popular per la bellesa natural de l'entorn que l'accés està regulat i cal demanar permís per accedir-hi i l'aforament està limitat.
Hem iniciat la caminada per un camí marcat i aviat hem entrat en una magnífica fageda. Els colors de la tardor eren impressionants en aquest indret, amb arbres monumentals per tot arreu. El Nacedero rep aquest nom perquè en aquell lloc, voltat de cingles que formen un petit circ, neix el riu Urederra. El riu, amb les seves aigües transparents, completa aquest quadre bucòlic que en aquests dies de tardor estava en el moment de màxima bellesa. Hi ha un camí marcat, del que no es pot sortir, que recorre la vall passant per diversos punts singulars com els gorgs i una petita cascada.
L'única nota negativa ha estat la massificació, ja que tot el camí estava ple de gent i en els punts més singulars era difícil fer fotos sense enquadrar el turista desconegut.
Després de recórrer el camí del Nacedero hem pujat en cotxe fins a la part superior del cingle per fer una nova excursió, també curta, fins al Mirador del Balcón de Pilatos,  una gran roca mig separada del cingle principal, amb una caiguda d'uns 300 metres i un gran panorama sobre el Nacedero i els boscos que cobreixen el fons de la vall. 
Després de completar aquest segon recorregut hem donat per acabades les activitats excursionistes i hem anat fins al càmping de la població d'Arbizu que serà el nostre centre d'operacions en els quatre dies que passarem en aquesta zona visitant els racons més interessants del Parc Natural d'Urbasa-Andia.
I aquí teniu un petit vídeo amb escenes d'aquesta petita activitat excursionista.  Ha estat produït per Edicions JGB i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
Peña del
Fraile, 2020
La Pisquera y el
Rallón, 2020
Circular por la 
Estroza, 2020

PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Joan G. - Joan Y. - Pablo - Rosa - J. Rafel