dissabte, 16 de desembre del 2023

GR3: Balaguer - Molí de Tartareu

GR3: Molí de Tartareu
Una etapa més, la trentena, del GR3. Aquesta vegada hem sortit dels afores de Balaguer i hem arribat al Molí de Tartareu, poc abans d'arribar al poble del mateix nom. Avui, definitivament, hem deixat enrere les planes de la Vall del Segre, arribant a les primeres estribacions del Prepirineu.
Hem arribat de bon matí al Camí de Castelló de Farfanya, just on aquest antic camí passa per sota d'un petit viaducte de la carretera C12. Avui no teníem esmorzar de bar, amb el típic croissant, sinó de termo. Hem esmorzat a peu d'autocar mentre el sol començava a sortir. Feia fred, encara que molt menys del que esperàvem, i aviat hem començat a caminar per entrar en calor.
La primera part del recorregut d'avui ha estat una llarga pista que segueix el traçat de l'antic camí de Castelló de Farfanya fins arribar a aquesta localitat.  No hem vist ni una sola de les característiques marques de GR però amb l'ajut del GPS no hem tingut cap problema per seguir el camí que, per altra banda, era ben fàcil.
No hem entrat a Castelló sinó que hem vorejat el poble una mica enlairats sobre la vall del Farfanya. Des del camí hem pogut veure l'església i les ruïnes del castell sobre el turó que domina el poble.
Hem seguit, sempre seguint la vall del Farfanya i vorejant alguns turons, fins arribar a Os de Balaguer, el segon punt singular del nostre recorregut. El poble està situat sobre un petit turó i aquesta vegada sí que hem entrat pels carrers del poble fins a una plaça al bell mig del poble on hi ha l'església parroquial.
Al mig de la plaça hi ha una antiga font amb una arcada de pedra. És la Font de Sampitot, un curiós monument barroc del segle XVIII. Hem fet la foto de grup al davant de la font abans de seguir el nostre camí.
Hem sortit per la carretera que porta a Tartareu però aviat l'hem deixat prenent una pista a l'esquerra senyalitzada en direcció a l'ermita de Sant Salvador. Més endavant hem tornat a agafar la carretera, just a l'inici d'un petit congost, i l'hem deixat definitivament poc després agafant una pista per on en pocs minuts hem arribat al final de l'etapa, al Molí de Tartareu.
Aquest antic molí és actualment un allotjament rural que, a més, ofereix el servei de restaurant. Aquí hem gaudit d'un magnífic menú en el que ha destacat, entre molts altres plats, el bacallà amb ceba caramel·litzada, panses i pinyons a la mel.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta etapa. Ha estat poduït per GReaperos Productions i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
GR3: Torrelameu
- Balaguer, 2023
BTT Voltants
d'Alberola, 1995
BTT Bellpuig
Avellanes, 1995

PARTICIPANTS:
GR3: Molí de Tartareu
Carles - Xesco - Àngela - Jorge - Ramon - Manel - Luis C. - Paco - Begonya - Mònica - Núria T. - Trinidad - David - J. Antonio - Isaac - Magda - J. Rafel