dijous, 28 de desembre del 2023

Cova del Petrecó

Cova del Petrecó
La Cova del Petrecó es una cavitat fàcil i relativament petita, situada a prop d'Esparreguera, que es pot recórrer sense necessitat de material tècnic. Únicament és necessari el casc i la il·luminació. Fins i tot és apta per a nens, amb les precaucions necessàries. 
Hem deixat el cotxe a la zona de Can Roca, al costat d'una petita àrea de picnic, i hem començat a caminar per una pista en direcció a la cova.  La caminada no és gaire llarga i en menys d'una hora ja estàvem a l'entrada de la cavitat. 
Antigament hi havia una porta que tancava l'accés a la cova però actualment està oberta i s'hi pot entrar lliurement. A l'entrada hi ha una sala relativament gran on ens hem equipat per iniciar l'exploració. 
Al fons de la sala d'entrada s'inicia una gatera. És estreta i plena de pols i pedres però aviat es fa més ampla i hem començat a trobar formacions. Hi ha una petita variant lateral però la galeria és pràcticament única fins que acaba a una sala més gran. 
En aquesta sala, la més gran de tota la cavitat, és on hi ha més formacions, entre les que destaquen unes magnífiques columnes. També hi ha colades en els murs i estalagmites. Tot i que la cavitat ha estat molt visitada des de fa molts anys, encara conserva bona part de les formacions, especialment en aquesta sala. Hi ha també, però, rastres d'incivisme amb pintades a les parets i estalactites trencades.
A la part de dalt hi ha una passera formada per dos taulons que facilita l'accés a un nivell superior. En aquest nivell s'inicia una altra gatera, en sentit contrari a l'anterior.  Hem seguit aquesta gatera fins que acaba en una mínima saleta.
Després d'arribar al final del recorregut hem tornat enrere, seguint tot el sistema de gateres, per acabar sortint novament a l'exterior.
I aquí teniu el vídeo de l'exploració de la Cova del Petrecó, que aquesta vegada és obra de la productora pòpia del Blog de Muntanya: Quercus Films.


ENTRADES RELACIONADES:
Cova del
Lladre, 2022
Cova de la Dona
Morta, 2022
Cova de Sant
Valero, 2022

TOPOGRAFIA:
Cova del Petrecó
BIBLIOGRAFIA:
PARTICIPANTS:
Cova del Petrecó
Jan Miquel - Mariona - J. Rafel