diumenge, 22 d’octubre del 2023

GR3: Albatàrrec - Torrelameu

GR3: Albatàrrec - Torrelameu
Avui hem fet una etapa singular del GR3. Després d'unes quantes etapes planejant pels camps de l'Urgell i el Segrià, avui hem arribat al punt més baix del nostre recorregut, travessant el Segre i iniciant la llarga remuntada que ens ha de portar en les properes etapes cap al Prepirineu i els Pirineus.
Hem sortit d'Albatàrrec, on vam acabar l'etapa anterior de manera imprevista perquè el pont sobre el Segre per on havíem de travessar aquest riu havia desaparegut. Com és costum, avui hem començat l'etapa allà on havíem acabat el darrer dia.
Hem començat a caminar per la carretera però aviat l'hem deixat, baixant per un carrer fins a una pista paral·lela a un petit canal. Després de passar per sota de la via de l'AVE, hem arribat al parc fluvial de la riba esquerra del Segre i hem passat al costat de la Passarel·la del Tòfol, on huríem d'haver acabat l'etapa anterior.  Hem fet unes fotos de grup en el pont abans de seguir el nostre camí.
Aviat hem arribat als afores de Lleida i hem entrat pel parc urbà de la llera del Segre, per on hem pujat fins que hem travessat un pont entrant a Lleida. La travessia d'aquesta ciutat ha estat llarga i hem recorregut els seus carrers començant pel Carrer Major, el més comercial de la capital del Segrià. Ens hem aturat uns minuts per fer la foto de grup al costat de l'estàtua d'Indíbil i Mandoni, un dels punts més característics de Lleida.
Hem sortit pel barri de Balàfia fins a l'inici de la carretera LP-9221 per on hem seguit poc més d'un km fins que l'hem deixat per agafar una pista en direcció a Llívia. Hem arribat a aquesta petita població, que no té res a veure amb la vila homònima de la Cerdanya, i ens hem aturat a esmorzar en un petit parc.
Després de travessar l'autovia A2 per un viaducte, hem seguit entre camps de fruiters fins a Corbins, una població una mica més gran que Llívia. Hem vorejat el centre de la població sortint per l'altra banda, per on hem completat el curt recorregut que quedava per al final de l'etapa a Torrelameu.
Avui hem acabat la jornada amb un bon dinar al bar-restaurant El Pati, en el mateix centre de Torrelameu.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta etapa. Ha estat poduït per GReaperos Productions i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
GR3: Aspa - 
Albatàrrec, 2023
GR3: Les Borges
- Aspa, 2023
GR3: Les Borges
Blanques, 2023

PARTICIPANTS:
GR3: Albatàrrec - Torrelameu
Núria T. - Maribel - Mònica - J. Antonio - Begonya - Paco M. - Casilda - Marta - Isaac - Manel - Trinidad - David - Cati - Carles - Joan G. - Magda - J. Rafel