dissabte, 23 de setembre del 2023

GR3: Aspa - Albatàrrec

Blog de Muntanya
Avui hem recorregut una nova etapa del GR3, el Camí Central de Catalunya, per terres del Segrià. Una etapa fàcil com les anteriors, recorrent les planes agrícoles de Lleida. Avui, però, la monotonia de les plàcides passejades per les planes ocupades per camps de conreu s'ha vist alterada per una incidència imprevista. Poc abans del final de l'etapa, el GR3 travessa el Segre per un pont de canalons, la Palanca de Montoliu. Aquest pont apareix clarament a les fotografies aèries de Google i també en el mapes cartogràfics, tant del Institut Geogràfic Nacional (IGN) com de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, però el pont no existeix ! Sembla ser que una riuada se'l va emportar però encara ningú se'n ha adonat !
El punt de partida era la població d'Aspa, on hem arribat en autocar i hem esmorzat en el Casal so de Nostre on ja vam dinar al final de l'etapa anterior el mes de juny. Avui, a més del típic croissant amb el que iniciem normalment les jornades caminadores, hem tingut entrepans diversos.
Hem sortit per una carretera local però aviat hem agafat un caminet per on hem pujat seguint la riba del Riu de Set. L'hem travessat tres vegades i hem passat per alguns trams de bosc de ribera abans d'arribar a la carretera C-12, que hem travessat al costat de la població d'Alfés.
Hem seguit per una bona pista passant al costat d'una gran planta de gestió de residus abans d'arribar a l'autopista AP-2, que hem travessat per un pas inferior. Poc després hem passat per un altre punt singular: el Pont de les Cinc Boqueres. És un aqüeducte per on passa elevat el Canal de Seròs.
A prop de Sudanell hem travessat una altra carretera, la C-230a, i hem agafat una pista que segueix una sèquia paral·lela a la carretera. Poc després hem girat per una altra pista en direcció a la Palanca de Montoliu per on havíem de travessar el Segre. 
Quan hem arribat a la riba del Segre hem quedat desconcertats perquè no trobàvem el pont. Després de recórrer la zona amunt i avall buscant la palanca hem constatat que ja no existeix...  Finalmente hem posat en marxa el pla B, dirigint-nos a Albatàrrec després de telefonar al conductor de l'autocar per canviar el punt de recollida. 
En pocs minuts hem arribat a Albatàrrec on ja ens esperava l'autocar per portar-nos a la propera població de Bell-lloc d'Urgell a dinar en el restaurant Urban. Hem dinat en un pati d'estil chill-out i el plat estrella han estat els cargols a la gormanda ...
I aquí teniu el vídeo d'aquesta etapa. Ha estat poduït per GReaperos Productions i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
GR3: Borges B.
- Aspa, 2023
GR3: Les Borges
Blanques, 2023
GR3: Pista de
Vinaixa, 2023

PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Sandra - Miquel M. - Núria M. - Agnès - Jorge - J. Antonio - Manel - M. José - Casilda - Isaac - Joan G. - Guille - Carles - Cati - Mònica - Marta - Lluis - Magda - J. Rafel