dimarts, 10 d’octubre del 2023

Bivac a la cabana de Campcardós

Cabana de Campcardós
Han quedar molt lluny aqulls temps en els que les cabanes de pastors estaven obertes i servien com a refugi lliure per als excursionistes, que podien passar-hi la nit. Cada vegada és més difícil trobar alguna d'aquestes cabanes obertes; la massificació de la muntanya i, segurament, les conductes incíviques d'alguns, han fet que moltes cabanes que sempre havien estat obertes ara estiguin permanentment tancades.
Avui hem vingut a la vall de Campcardós amb la intenció de passar la nit a la cabana per intentar demà l'ascensió al Peyraforca i el recorregut de la cresta que uneix aquesta muntanya amb el Roc Colom. Hem deixat el cotxe en un petit aparcament a la sortida de Porta i hem començat a caminar per la pista que s'endinsa a la vall. 
Poc després de començar a caminar hem vist un paper enganxat en una tanca. Es tractava d'un edicte de l'alcalde de Porta en el que deia que la cabana del pastor de Campcardós està tancada i no es pot utilitzar.
Com que ja havíem llegit alguna cosa a Internet i no estàvem segurs que la cabana estigués oberta, portàvem material per fer bivac.  Hem seguit endavant i en menys de dues hores hem arribat a la cabana de Campcardós. Tal com esperàvem, la cabana estava tancada i ens ha tocat fer bivac.
A la porta de la cabana hi havia les restes d'un foc de camp i al voltant hi havia llenya abundant, de manera que quan ha començat a fosquejar hem encès el foc i hem sopat a la vora del foc.
Després hem muntat el bivac a la porta de la cabana, arrecerats del vent suau però fred que baixava per la vall de Campcardós, i hem anat a dormir ben aviat. 


ENTRADES RELACIONADES:
Cabana de
Clarans, 2009
Cabana dels
Alemanys, 1996
Cabana
d'Eriste, 1995

PARTICIPANTS:
cabana de Campcardós
Toni - J. Rafel