dissabte, 20 de maig del 2023

GR3: Pista de Vinaixa - Les Borges Blanques

GR3: Les Borges Blanques
Una nova etapa del GR3, avui molt curta i fàcil, potser la més curta que hem fet en aquest GR. Com les darreres etapes, la d'avui recorre zones agrícoles entre camps i amb algun bosquet. Avui el camí estava ben marcat, de manera que l'orientació era ben fàcil, fins i tot sense el GPS.
Hem arribat amb l'autocar a la pista de Vinaixa, just en el punt on vam acabar l'etapa anterior. Avui no teníem el tradicional esmorzar amb croissant sinó que hem esmozat a peu dret al costat de l'autocar abans d'iniciar la caminada.
Hem començat a caminar per la Pista de Vinaixa, que està asfaltada, però aviat l'hem deixat prenent una pista a l'esquerra que passa per sota la via del tren i arriba a l'ermita de Sant Bonifaci. És un petit edifici i no sembla de gran valor aquitectònic. Hem fet la foto de grup abans de seguir la caminada.
La pista segueix entre camps fins travessar el canal Segarra-Garrigues, de recent construcció, i arriba a la població de La Floresta. A l'entrada del poble ens hem aturat a esmorzar al costat d'una font .
Hem travessat els carrers de La Floresta, sortint per l'altra banda al costat de l'impressionant castell d'aquesta població. Allà mateix, a pocs metres de la carretera, hi ha un antic pou de glaç que també hem anat a vure desviant-nos uns metres de la ruta.
Poc després hem començat a veure les Borges Blanques, més a prop del que pensàvem. Hem arribat a un canal, la Sèquia Quarta del Canal d'Urgell, avui totalment seca. Hem seguit per la pista, paral·lela al canal i amb les rengleres de grans arbres característiques dels canals d'Urgell. 
Arribant a l'entrada de les Borges Blanques, la vía del tren talla el pas. Poc més enllà hi ha un pas elevat per on hem travessat la via. És un pas ben curiós perquè cal pujar per una llarguíssima rampa amb una infinitat de revolts per arribar a l'entrada del pont.
Finalment hem arribat a Les Borges Blanques i hem seguit pels seus carrers fins arribar al Parc del Terrall, un petit parc urbà amb un parell d'estanys. Allà mateix hi ha el bar Lo Kiosc, on ens esperàven per dinar. Avui ha estat un àpat a base de tapes que ens ha deixat ben satisfets.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta nova etapa del GR. És obra de GREaperos Productions i ha estat cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors


ENTRADES RELACIONADES:
GR3: Pista de
Vinaixa, 2023
GR3: Guimerà -
Els Omells, 2023
GR3: Altet -
Guimerà, 2023

PARTICIPANTS:
GR3: Les Borges Blanques
Joan G. - J. Antonio - Lluis - Agnès - Àngela - Xesco - M. José - Manel - Núria T. - Miquel B. - Mònica - Cati - Carles - Cristina - Jose - Jorge - Julieta - Luis - Paco M. - Begonya - Isaac - Magda - J. Rafel