dissabte, 30 de setembre del 2023

Acampada als Lacs du Montferrat

Lacs du Montferrat
Hem vingut a Gavarnie, en el Pirineu Central francès, per pujar un parell de cims del massís del Vignemale. És un larg viatge perquè per arribar a aquestes valls cal passar el túnel de Bielsa i després dos colls de primera categoria (Aspin i Tourmalet) però finalment hem arribat a Gavarnie i, sense aturar-nos en el poble, hem pujat en cotxe fins al Barrage d'Ossau. És una petita carretera i després una pista per on, amb precaució, es pot arribar en cotxe fins al costat de la presa on s'inicia el camí.
Hem començat a caminar seguint el GR10 en direcció a la cabana de Lourdes però poc abans d'arribar-hi hem deixat el camí per prendre un corriol marcat amb una fita en direcció als llacs de Montferrat i als nostres objectius de demà: el Pic du Milieu i el Grand Tapou. 
Feia una tarda magnífica i a mesura que hem anat pujant se'ns han anat mostrat els grans cims del Pirineu central, començant pel Vignemal que teníem al davant mateix. Aviat hem vist el massís del Monte Perdido i també el Pimené, entre moltes altres muntanyes.
Anàvem carregats amb les tendes i tot el material necessari per a l'acampada, de manera que hem pujat a poc a poc però finalment hem arribat als primers llacs, a uns 2.370 metres, i al costat mateix hem trobat una petita explanada ideal per plantar les tendes. 
Era un lloc ideal perquè estàvem al costat del llac i, per tant, teníem aigua abundant, i a bona alçada perquè l'ascensió de demà no sigui tan llarga com ho seria començant des del Barrage d'Ossau.  Hem plantat les tendes i hem sopat una mica abans d'anar a dormir, ben aviat perquè demà volem matinar perquè no se'ns faci massa tard pel retorn a casa.


ENTRADES RELACIONADES:
Acampada al Pla
de la Selva, 2005
Acampada al
Coll Viceto, 2002
Acampada a
Pedourres, 2001

PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Bego - Joan G. - Sonia - J. Rafel