dissabte, 9 de setembre del 2023

Refuge des Merveilles

Refuge des Merveilles
Avui hem iniciat una estada als Alps del Sud, concretament al Parc Nacional del Mercantour, aprofitant el pont de la Diada. Era una sortida que teníem pendent des del 2019, quan vam fer una travessia per aquesta zona amb diverses ascensions i vam pensar que podríem fer una altra visita als Alps del Sud per recórrer altres parts del Mercantour.
Avui hem arribat a la zona després d'un llarg viatge i hem pujat en cotxe fins al Lac des Mesches, punt de partida de l'itinerari d'aproximació al refugi des Merveilles. Aquest refugi està situat a l'entrada de la vall que porta aquest nom tan singular. La denominació de la vall és deguda al fet que aquí s'han trobat milers de gravats prehistòrics (en realitat protohistòrics) sobre les roques que omplen tota la vall.
Hem iniciat la caminada per una pista molt petita i tallada al tràfic de vehicles. El desnivell fins al refugi era considerable, gairebé 800 metres, però la pista puja suaument i abans de tres hores ja estàvem entrant al refugi des Merveilles.
El refugi és propietat del Club Alpí Francès (CAF) i té tots els serveis necessaris encara que no hi ha cobertura telefònica. Després d'instal·lar-nos en el refugi hem sopat una crema de verdures i salsitxes amb salsa. Després hem anat a dormir aviat perquè demà ens espera la primera ascensió programada.


ENTRADES RELACIONADES:
Refugi de
Vens, 2019
Chemin de
l'Energie, 2019
Tête
d'Enchastraye

PARTICIPANTS:
Refuge des Merveilles
Àngela, Begonya, Paco Men, Maribel, Xesco, J. Rafel