dijous, 6 d’octubre del 2022

GR223: Punta Prima - Sa Mesquida

Camí de Cavalls, Menorca
Avui hem completat la nostra estada a Menorca amb la cinquena i última etapa del Camí de Cavalls sud, des de Punta Prima fins a Sa Mesquida. L'etapa prevista acabava a Maó però com que era curta i hem acabat aviat hem decidit fer un tram de l'etapa següent per tal que quan tornem a Menorca per completar la part nord del Camí de Cavalls ja tinguem feta una part de la primera etapa.
Hem sortit de Punta Prima recorrent el passeig marítim fins sortir d'aquesta petita urbanització. Hem seguit per un camí que ressegueix la costa a poca distància i passa al costat de la Torre d'Alcalfar. El GR no passa per la torre però com que la teníem tan a prop ens hem desviat uns minuts per visitar aquesta torre fortificada. 
La Torre d'Alcalfar és una bona mostra d'arquitectura militar del segle XVIII. Està ben conservada, ja que va ser restaurada l'any 1994, i està en un indret singular,  a l'inici de la costa est de Menorca. Hem fet algunes fotos de la torre i del gran panorama marítim que ofereix la petita elevació on s'aixeca la torre, abans de retornar al Camí de Cavalls. 
Hem passat per la petita cala i la població d'Alcalfar i hem seguit per l'interior, a certa distància de la costa, fins a la Cala de Sant Esteve, a l'entrada del llarg canal marítim que porta al Port de Maó.
A partir d'aquest punt el camí va per carreteres asfaltades per una zona cada vegada més urbanitzada fins entrar a Maó. Dintre de la ciutat hem deixat el GR durant un tram, acostant-nos a la costa on teníem una bona vista del port, i hem acabat al centre històric.
Ens hem aturat a dinar a Maó i després de dinar encara ens hem posat novament en camí per recórrer una petita part de l'etapa següent, fins a Sa Mesquida. És un tram curt però no és dels millors perquè va sempre per carretera.  En poc més d'una hora hem completat el recorregut i hem donat per acabada l'etapa d'avui i la nostra estada de sis dies a l'illa de Menorca per recórrer el Camí de Cavalls. 
I aquí teniu el vídeo recopilatori de les cins etapes i mitja que hem fet en aquesta estada a Menorca:


ENTRADES RELACIONADES:
GR221:
Esporles, 2012
GR221:
Estellencs, 2012
GR221: Coll de 
sa Gramola, 2012

PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Elisabet - Jaume - Magda - J. Rafel