diumenge, 2 d’octubre del 2022

GR223: Cala Santandria - Cala en Turqueta

Camí de Cavalls, Menorca
Després de l'etapa 0 d'ahir, iniciem el recorregut de la primera etapa llarga del Camí de Cavalls. Hem sortit de la Cala Santandria i hem començat a caminar per una mena de passeig marítim. De bon matí l'aire era molt clar i hem pogut veure les muntanyes de Mallorca, aparentment molt a prop, una visió que ens ha acompanyat tot el dia.
Hem passat per la Cala Blanca, una platja amb sorra d'aquest color, i hem deixat enrere la zona urbanitzada per anar resseguint la costa per una zona rocosa. És un llarg tram sense cap edificació moderna. Únicament hem trobat un antic pou amb abeurador i algunes petites cabanes de pedra seca, a més d'alguns búnkers abandonats.
Més endavant hem entrat a la urbanització del Cap d'Artrutx i hem arribat al far del mateix nom, que marca el límit entre la costa oest i la sud. Ens hem aturat una estona al costat de far abans de seguir el nostre camí. 
Hem deixat enrere les urbanitzacions i hem entrat a una nova zona despoblada, seguint la costa rocosa. En aquesta zona hem trobat el punt més singular del recorregut d'avui: la Cova dels Pardals. Es tracta d'una cova natural que s'obre en una petita cala. S'hi accedeix per una estreta escala que s'ha excavat a la roca. A dintre de la cavitat hi ha uns embarcadors on antigament atracaven les barques i una mena de pou que dona a una caseta exterior per on es pujaven i baixaven les mercaderies que transportaven les barques. 
L'indret és realment singular i ens hem entretingut una estona fent fotografies i fins i tot alguns ens hem banyat a les fresques aigües de la caleta.
El camí segueix per la costa passant per diverses cales: Son Vell, Son Saura i Talaier...  i finalment hem arribat al final de l'etapa, a la Cala en Turqueta. És una de les cales més populars de Menorca, situada en un magnífic entorn natural sense cap edificació.
A la cala no hi arriben els cotxes però sí que arriben a un pàrquing situat a un km de la platja. Hem fet el curt recorregut fins a la carretera, on ens ha recollit un taxi per retornar-nos al punt partida.
Aquesta vegada no tenim vídeo; publicarem un vídeo recopilatori de les 5 etapes i mitja que hem fet en aquesta sortida a l'entrada de l'última etapa.


ENTRADES RELACIONADES:
GR221: Sóller -
Font des Prat, 2013
GR221: Deià -
Sòller, 2013
GR221: Esporles 
- Deià, 2012

PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Elisabet - Jaume - Magda - J. Rafel