dimecres, 5 d’octubre del 2022

GR223: Cala en Porter - Punta Prima

Camí de Cavalls, Menorca
L'etapa d'avui pel Camí de Cavalls ha tingut dues parts clarament diferenciades. La primera part era bàsicament per camins interiors, una mica allunyats de la costa, mentre que la segona part ha estat un llarg recorregut per la costa per zones totalment urbanitzades.
Hem iniciat la caminada a Cala en Porter, justament on vam acabar ahir, a l'entrada de la urbanització, on hi ha el cartell informatiu que marca l'inici del sector 17 del Camí de Cavalls. El camí no baixa a la cala, molt propera, sinó que puja al centre de la urbanització, situada sobre un petit cingle que domina la cala. 
Hem travessat els carrers de Cala en Porter i gairebé a la sortida ens hem aturat en un mirador que ofereix grans vistes de la cala des de les altures. Després hem sortit per un camí que en poc temps ens ha portat al fons d'un petit barranc. El GR segueix amunt per l'altra banda però molt a prop hi ha Calescoves, una petita cala on hi ha diverses cavitats on s'han trobat restes arqueològiques. 
Ens hem desviat uns minuts del camí per acostar-nos a aquesta cala i hem fet algunes fotos abans de tornar enrere per recuperar el Camí de Cavalls.
Hem seguit pel GR que ara anava per l'interior una estona per retornar després a la costa arribant a la cala i urbanització dels Canutells. Sortint dels Canutells hem passat un llarg tram de carretera, gairebé de dos km. No hi havia gaire trànsit però mai és agradable caminar per una carretera asfaltada. 
Després de recórrer el tram de carretera hem agafat un camí que ens ha portat novament a la costa, a la platja de Binissafúller. Aquí acaba el sector 17 i comença un llarg recorregut per la costa, que a partir d'aquest punt està totalment urbanitzada fins al final de l'etapa. 
Al cap de poc hem arribat a un punt singular: Binibèquer Vell. Es tracta d'una petita urbanització que imita un poble típic de pescadors, amb carrers estrets i costeruts i amb cases blanques. Seria una petita meravella si no fos tot tan fals.
Hem completat el recorregut resseguint la costa per un llarg passeig marítim, passant per diferents urbanitzacions i platges: Binibèquer Nou, Biniancolla i Son Ganxo, arribant finalment a Punta Prima on hem acabat l'etapa.
En el tram final hem tingut bones vistes del Far de l'Illa de l'Aire, situat en aquest illot a pocs metres de la costa. També hem passat a prop de la Torre de Son Ganxo, una antiga torre de guaita enlairada a pocs metres del camí.
Aquesta vegada no tenim vídeo; publicarem un vídeo recopilatori de les 5 etapes i mitja que hem fet en aquesta sortida a l'entrada de l'última etapa.


ENTRADES RELACIONADES:
S. Antoni - Cala
Salada, 2014
Sant Mateu - Es
Campvell, 2014
Cap des
Falcó, 2013

PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Elisabet - Jaume - Magda - J. Rafel