dimarts, 3 de maig del 2022

Torrent des Lli

Torrent del Lli
Després de dues jornades de gran intensitat, baixant barrancs a la Serra de Tramuntana, avui tocava fer alguna activitat una mica més suau i relaxant, un barranc més curt que ens permetés recuperar-nos dels esforços dels dies anteriors. A més, avui el dia era gris i plujós, de manera que calia esperar una mica perquè la previsió era que al migdia aniria millorant i acabaria sortint el sol.
El barranc triat ha estat el del Lli, un barranc curt però amb cert interès perquè té una part aquàtica i un ràpel llarg, de 56 metres, encara que fraccionable. El punt de partida està a la carretera d'accés al port de Valldemossa, a menys d'un km del seu inici. Hem arribat quan ja era gairebé el migdia i, després d'equipar-nos, hem iniciat la curta aproximació.
Després d'uns minuts de dubtes hem optat per entrar al barranc per un camí no gaire bo, seguint la part inicial del torrent, que en aquest tram està acanalat i ple d'esbarzers. Després de lluitar una estona contra les plantes de punxes, hem optat per sortir del canal i seguir per uns camps de conreu i després pel bosc fins arribar a la part esportiva del barranc on hi ha la la instal·lació del primer ràpel.
Els primers ressalts són relativament curts i amb recepció remullada; corria poca aigua però els gorgs estaven plens d'aigua ben fresca. Hem superat el primer ràpel important, el de la Figuerassa, i després d'alguns petits ressalts hem arribat al Salt Gran, on hi ha el ràpel de 56 metres.
El descens d'aquest ràpel, amb una instal·lació perfecta, ha estat més fàcil del que esperàvem. És molt obert i el pendent no arriba mai a la vertical. Després hem fet un parell de ràpels més per arribar a l'altre ressalt important, la Gran Cascada, que es baixa amb un ràpel de 31 metres.
Quan hi ha un bon cabal, aquest ressalt és realment espectacular però avui, tot i que corria l'aigua, el cabal era mínim i la cascada era gairebé seca.
Després de la Gran Cascada només quedaven alguns petits ressalts fins arribar al final de la part esportiva del torrent, on un gran bloc amb una fita al capdamunt ens indica el camí de sortida. En pocs minuts hem arribat a la carretera, on hem donat per acabada l'activitat d'avui.
I aquí teniu el vídeo del descens de Torrent del Lli. Ha estat produït per Mountain Films i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
Cascades del
Goleró, 2021
Pas de
L'Escalell, 2021
Barranc de
L'Infern, 2021

BIBLIOGRAFIA:
PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Joan C., Marcel, Quim, Toni, J. Rafel