dimecres, 4 de maig del 2022

Torrent de Comafreda

Torrent de Comafreda
Avui el dia també era gris i amenaçava pluja però, com ahir, la previsió era que el temps aniria millorant i a migdia ja tindríem sol. Ens hem pres el matí amb tranquil·litat i a migdia ens hem posat en marxa per iniciar un nou descens de barrancs.
El Torrent de Comafreda és un barranc habitualment sec, a la zona de Caimari. No és gaire llarg i, per tant, apte per una sessió de tarda com la que hem planificat avui. Tot i estar catalogat com a activitat d'iniciació, hem trobat els equipaments una mica precaris, amb ancoratges de fortuna sobre arbres i ponts de roca. També hi havia ancoratges antics sobre spits que havien estat desinstal·lats.
El punt de partida està a prop del Coll de Sa Batalla, en el punt on la carretera Ma2130 travessa el torrent per un pont. Des d'aquest punt, l'accés al torrent és immediat. Hem iniciat el descens, que en la primera part és obert i amb pocs ressalts. Fins i tot hi ha un accés alternatiu que evita aquesta primera part, menys interessant, baixant des de la carretera pel Salt de la Bella Dona. 
A poc a poc, el barranc s'ha anat tancant i finalment hem arribat a la part esportiva del barranc on hi ha uns 10 ràpels, el més llarg de 15 metres. Hi havia alguns gorgs amb aigua però tots eren evitables, de manera que avui no ens hem mullat els peus.
Després de baixar tots els ressalts, en alguns llocs patint una mica per la precarietat dels ancoratges, hem arribat al final, on hi ha una presa que serveix per contenir les avingudes del torrent. També hi ha un gorg amb nom propi, el Gorg des Ferrerets, on acaba definitivament l'activitat.
A prop del gorg hem deixat el torrent, pujant a una pista que ens ha portat fins al poblet de Binibona, on havíem deixat un cotxe per fer la maniobra de retorn. Mentre esperàvem l'arribada dels cotxes, hem aprofitat per prendre un refresc a la casa d'allotjament rural de Binibona, una magnífica instal·lació.
I aquí teniu la pel·lícula del Torrent de Comafreda. Ha estat produïda per Mountain Films i cedida al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
GR221: Deià -
Sòller, 2013
GR221: Esporles
Deià, 2012
GR221: Estellencs
Esporles, 2012

BIBLIOGRAFIA:
PARTICIPANTS:
Torrent de Comafreda
Joan C., Lluis, Marcel, Mercè, Quim, J. Rafel