dissabte, 21 de maig del 2022

GR3: Cardona - El Pi de Sant Just

GR3: Cardona - El Pi de Sant Just
L'etapa d'avui del GR3 ha tingut un nou protagonista: la calor. Efectivament, avui hem fet la caminada mensual del grup del GR sota una intensa onada de calor, inusual en el mes de maig, que ha fet que en bona part del recorregut la temperatura ambient hagi superat els 30 graus.
Hem arribat amb l'autocar a Cardona i hem esmorzat en el bar-restaurant Els Quatre Cantons, el mateix on vam dinar al final de l'etapa anterior. Hem iniciat la caminada baixant pels carrers del poble fins al Portal de Graells, una de les portes de l'antiga muralla de Cardona. Més avall, hem travessat el Cardener prenent una petita carretera que ressegueix el riu.
A partir d'aquí tot el camí es per pistes, amb diversos trams asfaltats. Després de passar una zona de conreus hem travessat el Riu d'Aigua d'Ora per un pont. Hem seguit el camí, sempre al costat del riu però a certa distància, fins a Can Canet, una gran masia on hi havia un ramat de vaques pasturant. Allà mateix hem travessat novament el Cardener per un gran pont de formigó.
Poc després hem passat per un corriol al costat del riu per un bosc de ribera. Ha estat l'únic tram del recorregut d'avui que no era per pista o carretera.  Al cap de poc ja hem començat a veure al fons la presa del Pantà de Sant Ponç a on hem arribat en pocs minuts.
Ens hem desviat una mica del camí per fer la foto de grup a la presa, amb l'aigua al fons. La calor començava a apretar fort i en el pantà hi havia banyistes que ens han provocat una sana enveja però hem seguit endavant per una pista, vorejant les aigües de l'embassament.
Hem deixat enrere el pantà amb les seves aigües blaves, iniciant una pujada pel bosc i després entre camps de conreu fins arribar a la carretera C-55, al costat del Pi de Sant Just, on hem donat per acabada l'etapa. La temperatura era de gairebé 35 graus i fins i tot l'autocar ha hagut de fer de cotxe-escombra, anant a buscar alguns caminadors que havien quedat fora de combat a causa de la calor sufocant quan només els faltava poc més d'un km per al final.
I, per recuperar-nos de la calor i el cansament, hem anat a dinar al restaurant El Pi de Sant Just, on hem gaudit d'un magnífic menú que ens ha fet recuperar les forces.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta jornada senderista. Ha estat produïda per GReaperos Productions i cedida al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
GR3: Salo -
Cardona, 2022
GR3: Camps -
Salo, 2022
GR3: Sant Iscle-
Camps, 2022

BIBLIOGRAFIA
Nota: el traçat del GR, tal com apareix en aquesta publicació, és antic. Actualment el traçat és diferent, segurament a causa de l'ampliació de la carretera C-55. Ara el GR ja no passa per Clariana de Cardener sinó per l'altra banda del riu.

PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Miquel M. - Joan G. - Miquel B. - Mònica - Núria T. - Carles - Cati - Jorge - Elisabet - Jaume - Marta - Casilda - J. Antonio - Maria Josep - Begonya - Paco M. - Àngela - Xesco - Trinidad - Magda - J. Rafel