divendres, 6 de maig del 2022

Torrent de Muntanya

Torrent de Muntanya
Avui hem arribat al darrer dia d'estada a Mallorca. Després de cinc dies molt intensos en els que hem baixat alguns del barrancs més interessants i clàssics de l'illa, avui hem de tornar a casa. Tenim l'avió a la tarda però hem pensat que encara podíem aprofitar aquest darrer dia per tancar la campanya mallorquina amb alguna activitat matinal que ens permetés acabar aviat i no haver de patir per l'avió.
El Torrent de Muntanya és un barranc sec amb només 10 ràpels, a més de diversos ressalts desgrimpables i algunts petits trams oberts. Està a prop de Pollensa i té una aproximació curta, aproximadament d'una hora, i un retorn immediat. A més, no cal fer maniobra de cotxes, de manera que no cal invertir-hi massa temps.
Hem deixat el cotxe a l'entrada de la finca de Cal Melcion i hem començat a caminar seguint el GR221, el camí de llarg recorregut de la serra de Tramuntana. És un tram molt interessant que recorre un bosc d'alzines amb alguns exemplars monumentals. 
Després d'una bona estona de pujada, hem deixat el GR per prendre un petita pista que ens ha portat a la capçalera del barranc, que aquí és molt obert. Després de baixar una estona per aquest tram obert, amb algun petit ressalt desgrimpable, hem arribat a la instal·lació del primer ràpel.
Hem anat baixant els ràpels, amb instal·lacions molt segures, mentre el barranc s'anava encaixonant per l'engorjat. Gairebé al final, hem arribat al pas clau del recorregut, el ràpel de 15 metres. La instal·lació està una mica allunyada, al final d'una llosa inclinada. Per arribar-hi amb seguretat cal muntar un petit passamans, aprofitant uns magnífics ancoratges.
La sortida d'aquest ràpel, el penúltim del recorregut, cal fer-la amb un petit pèndul perquè la instal·lació està una mica allunyada. 
Després de superar aquest pas només ens quedava un curt ràpel final per acabar el tram esportiu del barranc. Finalment hem baixat una curta estona per la llera del torrent fins arribar al lloc on havíem deixat els cotxes, donant per acabat el descens i l'estada barranquista a Mallorca.
I, com que hem acabat aviat i volíem celebrar l'èxit d'aquesta intensa campanya barranquista, hem anat a dinar al restaurant Can Gallet, al costat del Coll de Sa Batalla, on hem gaudit de diversos plats de la cuina tradicional mallorquina.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta darrera jornada barranquista a Mallorca. Ha estat produït per Mountain Films i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
Gorgas Negras
Alcanadre, 2018
Estrechos del
Balces, 2013
Barranco del
Formiga, 2013

BIBLIOGRAFIA:
PARTICIPANTS:
Torrent de Muntanya
Joan C., Lluis, Marcel, Mercè, Quim, J. Rafel