dilluns, 30 de maig del 2022

Miranda de Sant Pere, vies La Piula i La Gateta

Miranda de Sant Pere, la Piula i la Gateta
Hem fet una matinal d'escalada a Montserrat, concretament a la zona de la Miranda de Sant Pere. L'objectiu eren dues vies obertes per en Guillem Arias. Aquestes vies es caracteritzen per la seva dificultat moderada i per estar perfectament assegurades, ideal per als escaladors esporàdics com nosaltres.
Des del Monestir hem pujat pel camí de Sant Miquel fins al Pla de les Taràntules i l'ermita de Sant Joan. Allà hem agafat un corriol, marcat amb pintura blava, i després un altre camí amb grans fites fins al peu de la Miranda de Sant Pere.
Aquesta roca és molt accessible, ja que pel nord es pot arribar fins al cim a peu sense cap dificultat, però per l'altra banda hi ha parets per on s'ha traçat un bon grapat de vies.
La primera via que hem fet ha estat la via de la Piula, una escalada amb tres tirades, de dificultat variada però que no passa de quart grau. La roca és bona en general excepte a la canal final on hi ha algunes preses poc sòlides.
Aquí teniu un curt vídeo amb un resum d'aquesta primera escalada:
Des de la Miranda de Sant Pere no cal fer ràpel sinó que es baixa caminant pel darrere. Hem tornat a agafar el camí de les fites per baixar novament al peu de les parets de la Miranda. Aquesta vegada hem anat a buscar la via de la Gateta, de dues tirades però una mica més difícil que l'anterior, tot i que amb molt bona roca i tan ben assegurada com La Piula.
Hem superat les dues tirades, de quart grau, gaudint d'una magnífica roca i arribant novament al cim de la Miranda de Sant Pere on hem donat per acabada la matinal escaladora, ja que havíem de tornar a dinar a casa. De tornada hem seguit un itinerari diferent, per l'ermita de Santa Anna, evitant la pista de Sant Miquel que a aquesta hora ja estava massa assolellada.
I aquí teniu la segona pel·lícula, la de La Gateta. Tant aquesta com l'anterior han estat produïdes per Mountain Films i cedides al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
Escalada a les
Magdalenes, 2021
Escalada a la
Plantació, 2020
La Cara del Mico
Via Infidel, 2021

RESSENYES:
Miranda de Sant Pere, via La Piula Miranda de sant Pere, via La Gateta
PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Joan C. - J. Rafel