dimarts, 29 de juny del 2021

Barranc del Pas de l'Escalell

Pas de l'Escalell
La setmana passada vam venir a fer el descens del Barranc del pas de l'Escalell, un dels més populars del nostre entorn. Ja l'havíem fet tres vegades però és un descens dels que es mereixen la repetició i, a més, la calor ens feia buscar una activitat refrescant. Havia plogut molt i quan vam arribar vam veure que el riu baixava molt crescut i no era prudent intentar el descens.
Després d'uns dies, les aigües han tornat als nivells normals i, encara que el riu baixa amb un bon cabal, les condicions avui són òptimes per fer aquest refrescant descens. No hem matinat gaire perquè l'activitat és curta però abans de les deu del matí ja estàvem vestits de neopré iniciant el descens.
El descens té un total de 16 ràpels més alguns tobogans i desgrimpades. Està perfectament equipat i les sortides dels ràpels són cómodes. Després del primer ràpel, curt, ja hem vist que la Ribera de la Clusa, l'afluent que la setmana passada formava una impressionant cascada, avui baixava amb un cabal normal. 
Hem seguit baixant pel ràpel de l'arbre caigut, el de la cova, els gorgs encadenats... gaudint d'un magnífic descens en un ambient realment magnífic. Hi ha algun pas obligat en el que cal baixar pel mig de les cascades sentint la força de l'aigua. En aquests passos hem pogut comprovar que la decisió que vam prendre la setmana passada quan vam d'abandonar el descens va ser molt encertada.
Al final del descens hi ha dos ràpels grans on el barranc s'obre formant grans murs que marquen el final del recorregut. Allà mateix, al peu de l'últim ràpel, hem agafat el camí de retorn senyalitzat amb les característiques marques blanques i grogues dels PR.
En poc més de mitja hora hem arribat a la pista d'accés i al punt on havíem deixat el cotxe, donant per acabada aquesta activitat, relativament curta però molt intensa.
I aquí teniu la pel·lícula de la jornada, un vídeo refrescant molt recomanable en aquest temps de tanta calor:


ENTRADES RELACIONADES:
Pas de
l'Escalell, 2015
Pas de
l'Escalell, 2007
Pas de
l'Escalell, 2005

PARTICIPANTS

Joan C. - J. Rafel