dissabte, 15 de febrer del 2020

GR3: Campdevànol - S. Joan de les Abadesses

GR3: Campdevànol - Sant Joan de les Abadesses
Una nova etapa del GR3 pel Ripollès, recorrent boscos solitaris de roures, faigs i pins en un dia de primavera avançada, en ple mes de febrer. L'etapa ha estat dura i llarga però l'hem superat sense problemes, gaudint d'una magnífica jornada de muntanya.
Hem arribat a Campdevànol al voltant de les vuit del matí. Com és habitual, hem iniciat la jornada esmorzat al mateix lloc on vam acabar l'etapa anterior, a Cal Carter. Després hem iniciat la caminada passant el Fresser pel Pont de la Farga i pujant una estona per la carretera fins que l'hem travessat i l'hem deixat enrere per iniciar una suau pujada al costat del Torrent de Sant Martí. Més endavant hem travessat el torrent y hem agafat un caminet amb fort pendent per una roureda. Ben aviat ens hem elevat sobre la vall i hem vist al poble de Campdevànol a vista d'ocell mentre anàvem guanyant, a poc a poc, els metres de desnivell.
Hem arribat a un punt on la muntanya quedava tancada per uns espadats però el camí ens ha portat fins a un pas estret entre roques per on, amb dues ziga-zagues, ens hem situat en un petit altiplà al costat d'una gran masia anomenada Corones. Hem seguit muntanya amunt per un camí ben traçat fins arribar al punt més alt del nostre recorregut d'avui, a uns 1.450 m, on hi ha un petit mirador.
A poca distància hi ha l'ermita de Sant Julià de Saltor, on teníem previst esmorzar però l'ermita està integrada entre unes cases on hi havia una gossada dintre d'una tanca i hem preferit esmorzar una mica més enllà, en el Coll de Canyemars (1.375 m). Hem menjat una mica i hem fet la foto de grup per ampliar el nostre àlbum històric.
Hem seguit per un camí pel bosc que ens ha portat al Coll del Vent (1.384 m), un dels passos clau del recorregut d'avui. Ja de baixada, hem passat per un altre collet i hem anat a parar a l'ermita de Santa Maria de Vidabona, totalment enrunada. Hem passat pel Coll de Fullosa i hem baixat fins travessar el Torrent de la Pudor.
Després de travessar el torrent, quan ja semblava que tot era baixada, hem remuntat una bona estona per l'altra banda, per un camí desdibuixat però amb les característiques marques del GR. Hem arribat a un punt alt i, per l'altra banda, hem iniciat la baixada definitiva en direcció a Sant Joan de les Abadesses, que ja es veia a certa distància. Després de travessar una zona de prats on el camí gairebé desapareixia, hem arribat al Camí del Ferro, una via verda que recorre el traçat de l'antiga via del tren.
Hem seguit per la via verda fins arribar a l'antiga estació, ara transformada en el restaurant Ruta del Ferro, on hem acabat l'etapa i recuperant forces amb un bon dinar.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta etapa. Ha estat produït per Graperos Productions i cedit per a tots els seguidors del blog:ENTRADES RELACIONADES:
GR1: Ripoll - Can
Repunxó, 2017
BTT Ruta del
Ferro, 2006
Ascensió al Taga
en travessia, 1972

DESNIVELL: +1000 m -925 m
RECORREGUT: 21'7 km
HORARI: 7h

PARTICIPANTS

Ramon, Carles, Cati,  Jorge, J. Antonio,  Montse, Cristina, Begonya, Paco M., Maribel, Isabel, Joan G., Miquel M., David, Trini, Marta, Casilda, Manel, Maria José, Lluis, Agnès, Núria, Mònica, Antonio, Tere, Magda, J. Rafel