diumenge, 9 de juliol del 2023

GR5: Saint-Étienne-de-Tinée - Roya

GR5: Saint-Étienne-de-Tinée - Roya
Tercera etapa de la temporada del GR5 pels Alps del Sud. Avui hem completat una etapa curta però amb un bon desnivell i passant, com a punt singular, per l'estació d'esquí d'Auron, la més important dels Alps del Sud.
Hem iniciat la jornada esmozant a la boulangerie de Saint-Étienne, que obre a les 7 del matí i és el punt de trobada de tots els senderistes de la zona. Hem començat a caminar per una petita carretera i després per un bon camí fins arribar a una rotonda on comença la carretera que puja a l'estació d'Auron.
Ben aviat hem deixat la carretera per agafar un petit camí, iniciant una llarga pujada pel bosc. El camí, molt costerut, puja fent llaçades guanyant alçada a poc a poc fins sortir a la part alta d'Auron.
Hem baixat per una carretera entre les cases de la urbanització fins arribar al centre, on hi ha una plaça amb un monument dedicat a un esquiador d'època. Allà mateix hi ha un bar, on hem fet una petita aturada per esmorzar abans d'iniciar la segona part de la pujada.
El camí puja combinant les pistes d'esquí amb petits corriols pel bosc fins arribar al Col du Blainon (2.014 m), el pas clau de l'etapa d'avui.
Des del coll hem iniciat una llarga baixada en direcció a Roya, un poblet de muntanya on acaba l'etapa. La baixada és llarga, per una zona ocupada per grans extensions de prats de muntanya i passant per diverses bordes de pastors.
Finalment hem arribat al final de l'etapa a Roya, on només hi ha quatre cases però en una d'elles hi ha una magnífica gîte on ens hem instal·lat per passar la nit.


ENTRADES RELACIONADES:
GR5: Ceillac -
Maljasset, 2022
GR5: Chateau Q.
Ceillac, 2022
Refugi de
Vens, 2019

BIBLIOGRAFIA:
  • TopoGuides GR5 - FFRandonée. Guia oficial del GR5, La Traversée des Alpes
PARTICIPANTS:
GR5: Saint-Étienne-de-Tinée - Roya
Magda - J. Rafel