diumenge, 16 de juliol del 2023

Barranco Fondo

Barranco Fondo
En la segona jornada d'aquesta sortida a Guara hem fet el descens del Barranco Fondo, un afluent del Balced que forma un congost excavat en conglomerat. 
La primera part del barranc és seca però cap al final hi ha uns quants gorgs plens, encara que amb molt poca fondària.
Hem sortit del càmping de Rodellar, on hem passat la nit, i hem fet la curta aproximació en cotxe fins a l'inici de la pista del Balced. Allà mateix hem deixat el cotxe i hem agafat un caminet que en pocs minuts ens ha portat a la capçalera del barranc.
El primer ràpel, de 23 metres, comença amb una rampa fàcil i acaba amb un curt tram volat. Després hi ha tres ràpels encadenats que ens deixen en una zona més planera. Hem seguit caminant per la llera fins que el torrent es torna a tancar a la capçalera del cinquè ràpel.
Aquest ràpel és el més estètic del Barranco Fondo; comença per una estreta canal que aviat s'obre formant un mur per on baixem al fons d'una gran sala envoltada d'altes parets. 
A partir d'aquí el barranc és cada vegada més estret, amb les característiques sinuositats dels barrancs de conglomerat, i hem començat a trobar gorgs plens d'aigua. Tot i que els gorgs tenien molt poca fondària, ens han permès refrescar-nos en un dia de molta calor.
Hem fet encara tres ràpels més, encaixonats en el fons del barranc, fins al final del Barranco Fondo, quan desemboca al Balced. Aquest riu portaba força aigua i ens ha permès fer una bona remullada abans d'iniciar el camí de retorn.
Hem remuntat un tram del Balced, gaudint a cada pas de les fresques aigües d'aquest riu, fins al Tranco de las Olas,  on hem agafat el camí de sortida dels Oscuros del Balced. El camí puja pel bosc fins al Collado de Colmenares, on hem agafat la pista del Balced que ens ha portat en una curta baixada fins al punt de partida.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta activitat:


ENTRADES RELACIONADES:
Cautiecho
Inferior, 2013
Barranco de
Alborceral, 2011
Barranco
Fondo, 2011

Barranco Fondo
Lluis - Mercè - Miquel - Susana - Toni - J. Rafel