dimarts, 11 de juliol del 2023

GR5: Beuil - Roure

GR5: Roya - Beuil
Avui hem tancat la temporada del GR5 amb una etapa que ens ha retornat a la branca principal del GR, que havíem deixat ahir per baixar a Beuil on vam finalitzar la caminada. En aquesta ocasió l'itinerari no entrava a l'alta muntanya sinó que passava per zones més humanitzades, amb pobles i carreteres però amb un llarg recorregut i un desnivell considerable.
Hem sortit de Beuil després d'un interessant passeig per la part antiga del poble, i hem baixat tallant les llaçades de la carretera fins travessar el riu de Clans. Després hem agafat un camí que puja per una valleta, el Vallon de la Couillole. El camí va paral·lel a la carretera D30 però a certa distància fins que la troba a dalt del Col de la Couillole (1.678 m).
Hem travessat el coll i la carretera prenent un camí de baixada que ens ha portat fins a un poble molt singular: Roubion. És un lloc molt turístic, un poble situat en un punt alt i amb carrers estrets i costeruts. A més, les parets i portes del poble estan plens de pintures artístiques que fan el poble encara més singular.
Ens hem aturat a esmorzar abans d'iniciar la segona part de l'etapa amb una forta baixada pel bosc. Després hem anat a parar a la carretera, per on hem travessat el pont sobre la Vionène i després, deixant enrere l'asfalt, hem agafat un camí en forta pujada fins trobar un canal, arribant poc després a la part alta de Roure. A l'entrada d'aquest poble hem trobat la branca principal del GR5 per on hem completat el recorregut entrant a Roure, punt final de l'etapa i de la temporada del GR5.


ENTRADES RELACIONADES:
GR5: Rosuel -
Tignes - 2019
GR5: Landry -
Rosuel, 2019
GR5: La Balme -
Landry, 2019

BIBLIOGRAFIA:
  • TopoGuides GR5 - FFRandonée. Guia oficial del GR5, La Traversée des Alpes
PARTICIPANTS:
GR5: Roya - Beuil
Magda - J. Rafel