dilluns, 14 de novembre del 2022

Les Moles del Don, via Tintin a les Moles

Tintin a les Moles
Una nova activitat d'escalada, aquesta vegada al Massís del Port, més concretament a l'Estret d'Arnes. En aquest congost, un indret molt popular on en determinades èpoques de l'any es formen grans concentracions de turistes, hi ha un gran mur de roca conglomerada. Són les Moles del Don. En aquestes parets s'han obert moltes vies, de dificultats variades, amb una excel·lent roca conglomerada d'aspecte montserratí.
La via que hem triat té el curiós nom de Tintin a Les Moles i és de l'estil que ens agrada: relativament llarga (125 m), totalment en lliure, bona roca, dificultat moderada i bones assegurances. A més, a causa d'aquestes característiques és una clàssica, una de les vies més repetides de la zona. El nom de la via ve d'una roca sobreposada a la part alta de la Mola que algú ha relacionat amb el tupé del personatge de còmic.
No hem matinat gaire i hem arribat a l'Estret d'Arnes a mig matí. Hem fet la curta aproximació pel camí dels Estrets, que hem deixat aviat per travessar el riu i pujar al peu de la paret. Una pintada amb el nom de la via ens ha confirmat que estàvem en el bon camí.
La primera tirada puja al costat d'una marcada fisura sense massa dificultat fins a sota d'una savina. Després, la segona tirada puja molt vertical però amb bones preses. És la tirada més difícil de la via però també la millor, curta però intensa. Les altres dues tirades ja no són tan verticals però també són molt interessants, amb molt bona roca i amb passos variats. 
L'última reunió es fa al costat de la part superior del tupé i des d'allà es puja caminant fins al camí de tornada. Hem seguit aquest camí, ben traçat i senyalitzat amb fites, que baixa per un llom i després va a buscar una marcada canal, la Canal del Magí. Hem baixat caminant per la canal, cada vegada més estreta i vertical fins que, gairebé al final, una corda de nusos ens ajuda a superar els darrers metres. El camí ens ha portat al costat del riu i després hem enllaçat amb el camí de pujada per on hem retornat al punt de partida.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta activitat. Ha estat produït per Mountain Films i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
Arnes -
Paüls, 2015
Les Clotes -
Arnes, 2015
Els Estrets
d'Arnes, 2011

RESSENYA:
Tintin a les Moles
PARTICIPANTS:
Tintin a les Moles
Joan C. - Sonia - J. Rafel