dimecres, 23 de març del 2022

Torrent del Gat Menjat

Torrent del Gat Menjat
El Torrent del Gat Menjat o Torrent de la Bauma de l'Onyo està molt a prop de Sant Miquel del Fai. És un barranc amb trams força verticals, que es baixa amb sis ràpels dels quals tres son en bona part volats.
Avui el dia estava ben gris; justament per aquest motiu hem descartat la idea d'anar a fer esquí de muntanya i hem optat per una activitat més propera i curta, ideal per a una matinal. No hem matinat gaire i ens hem aturat a esmorzar a Sant Feliu de Codines abans d'arribar a Sant Miquel del Fai. El recinte del monestir estava tancat per obres i això ens ha complicat una mica l'accés al camí d'aproximació al barranc però després de travessar com hem pogut la zona d'obres hem començat a caminar pel GR5, que recorre, a mitja altura, els cingles de Sant Miquel del Fai. Hi ha un parell de miradors des d'on hem pogut veure l'entorn del monestir, penjat sobre les roques, i la cascada que és el principal atractiu d'aquest entorn natural.
Després de caminar una estona hem deixat el GR i hem baixat per la llera seca del torrent fins arribar a la capçalera del primer ràpel. La instal·lació ens ha semblat molt bona, amb diversos parabolts i un passamans de cadena. El ràpel és de 40 metres, gairebé tot volat. Realment impressionant.
El segon ràpel és també volat encara que més curt, de 21 metres. Després hem fet el tercer, de només 10 metres, que acaba a l'inici d'un bosc. Hem baixat pel torrent, desgrimpant alguns resalts, i hem fet dos ràpels curts abans d'arribar al ràpel final de 35 metres.
El darrer ràpel baixa un tram parcialment desplomat per una roca vermellosa de conglomerat. La instal·lació del ràpel és bona però hi ha un passamans de corda en mal estat que caldria renovar. Hem baixat en ràpel fins al peu de la paret, donant per acabat el descens del torrent. Hem fet la foto de grup i ens hem desequipat abans d'iniciar el retorn.
Hem baixat uns metres sense camí fins arribar a la pista que recorre aquesta part de la Vall de Tenes però l'hem deixat ben aviat per agafar el camí antic de Sant Miquel del Fai per on hem pujat al monestir. Després hem travessat la zona d'obres fins a l'aparcament on havíem iniciat l'aproximació.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta activitat. Ha estat produït per Mountain Films i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors


ENTRADES RELACIONADES:
Grau de
L'Ullar, 2022
Turó de les Onze
Hores, 2021
Sant Miquel del
Fai, 1968

PARTICIPANTS:
Torrent del Gat Menjat
Joan C. - Toni - J. Rafel