diumenge, 1 de setembre del 2024

Pou de la Portella

Pou de la Portella
Una vegada més hem visitat el Pou de la Portella, un curiós avenc situat a Montserrat, a la Regió d'Agulles, just a sota de la Portella Gran, una de les roques mes conegudes del massís. És una activitat curta, una matinal, pero molt singular i divertida. El més singular d'aquest avenc és que es pot sortir per la part inferior, de manera que el descens de l'avenc és una travessia.
Avui érem una bona colla, 8 persones i, a més, quan hem arribat a la Portella hi havia una altra colla al davant. Hem aprofitat el temps d'espera per comentar la jugada però aviat hem iniciat l'exporació de l'avenc.
Per entrar a l'avenc cal fer dos ràpels curts, exteriors, que ens porten a la boca del pou, una esquerda amb uns blocs encastats. El tercer ràpel és el més interessant: un ràpel de 27 metres que entra per la boca del pou internant-se en la foscor. Al final del ràpel arribem a una plataforma inclinada amb un passamans on ens podem assegurar.
Si seguim el passamans amunt, per una rampa terrosa, arribem a una saleta on hi ha formacions d'una tonalitat blanca i un parell de pessebres. Des d'aquest punt tenim una bona vista de la gran esquerda que forma el Pou de la Portella.
Després de fer algunes fotos en aquest indret subterrani, hem baixat la rampa terrosa per arribar a la instal·lació del quart ràpel, de 15 metres, que ens ha deixat a la sortida inferior de l'avenc.
Després només quedava una passejada de retorn a Can Maçana per recuperar el vehicles i baixar a prendre un refresc a l'hotel del Bruc.
Avui no hi ha pel·lícula perquè ja tenim un vídeo d'aquesta activitat, de quan vam baixar el Pou de la Portella l'any 2015. El podeu trobar a la secció "entrades relacionades".


ENTRADES RELACIONADES:
Pou de la
Portella, 2019
Pou de la
Portella, 2015
Miranda de la
Portella, 1976

RESSENYA:
Pou de la Portella
BIBLIOGRAFIA:
PARTICIPANTS:
Pou de la Portella
Eduard, Ernest, Manu, Mirka, Quim, Raül, Yinet, J. Rafel