dilluns, 1 de juny del 2015

El Pou de la Portella

Pou de la Portella
El Pou de la Portella és una activitat molt curta, apta per a una petita matinal. Es tracta d'un descens en ràpel, a mig camí entre el barranquisme i l'espeleologia, per una gran esquerda al peu de la Portella Gran. A més de gaudir d'aquesta singular activitat montserratina, l'objectiu d'avui era entrenar-se una mica fent maniobres de corda en la foscor de la cova i provar el material d'il·luminació, de cara a la sortida que tenim programada d'aquí a tres setmanes a Sa Fosca, un barranc de Mallorca amb un llarg tram subterrani.  Des de Can Maçana hem agafat el camí del refugi fins al Pas de la Portella. Allà hem deixat el camí principal i hem agafat un corriol que ressegeix el peu de la Portella Gran. A l'altra banda de la Portella comença una canal per on, baixant uns metres, hem trobat la instal·lació del primer ràpel, que encara no és subterrani. Hem acabat sobre un gran bloc, encastat sobre l'esquerda que s'obre als nostres peus. Hi ha una bona instal·lació per fer el segon ràpel, el més llarg, totalment subterrani. L'esquerda és estreta i la motxilla ens dificultava el descens dels primers metres però hem superat el pas, si bé amb algunes dificultats i incidències. Hem arribat a una bona plataforma equipada amb un passamans de corda que ens ha portat al tercer i darrer ràpel, el més curt, també subterrani. Sense cap problema hem baixat aquest tercer ràpel que ens ha deixat al costat de la sortida de la cova, on hem trobat novament la llum del sol. Com que era aviat, de tornada a l'aparcament hem passat per Sant Pau Vell i hem esmorzat contemplant la Muralla d'Agulles des d'aquest mirador privilegiat.
Avui l'àlbum de fotos és molt petit perquè l'activitat era curta i, a més, hem fet vídeo per provar la magnífica llum auxiliar de filmació que avui estrenàvem. Algunes de les fotos del l'àlbum són captures de pantalla de les seqüències de vídeo i, per tant, la qualitat de les imatges no és la que normalment tenen les fotos del blog. Aquí teniu el vídeo. Ha estat produït per Edicions JGB i cedit per a tots els seguidors del blog:




ENTRADES RELACIONADES:
Cova 5 de
agosto, 2014
La Portella Gran
via UEC, 1977
La Miranda de la
Portella, 1976

2 comentaris:

Anònim ha dit...

En el post del Pou de la Portella, en el video de JGB pone la siguiente indicación:

"Sorry

Because of its privacy settings, this video cannot be played here."

Que lo sepas.

Blog de Muntanya ha dit...

Efectivamente, hay un problema con esta versión del vídeo. Mientras se soluciona instalando la nueva versión lo he he desactivado y por eso aparece este mensaje. En breve se solucionará el problema técnico y volverá a estar accesible.