dimecres, 7 de juny del 2023

GR223: Els Alocs - Cala Morell

GR223 - Camí de Cavalls
Una nova etapa del Camí de Cavalls per la costa nord de Menorca. Avui el punt de partida era la cala de Els Alocs, un racó solitari de la costa nord de Menorca.  Ahir vam acabar l'etapa a prop d'aquest lloc però, com que no hi ha accés per als vehicles, vam haver de pujar 2 km fins a un petit pàrquing que és el final real de l'etapa.
Avui hem començat la caminada baixant per la pista del camí dels Alocs fins retrobar el GR, poc abans de la cala. Hem arribat als Alocs, que estava totalment solitari i hem seguit per un camí que s'enfila sobre la cala fins un petit mirador amb una barana de troncs. 
Aviat hem tornat a baixar en direcció a la Cala del Pilar però l'hem vorejat a certa distància sense baixar a la sorra. És una gran platja a on s'arriba per una llarga escala de fusta. Més amunt, al costat del camí, hi ha la Font del Pilar, que brolla de sota d'uns grans blocs de pedra. En realitar és només una surgència on l'aigua que regalima sota les pedres omple un petit dipòsit.
El camí salta un turonet per baixar a una altra cala, el Macar d'Alfurinet, amb una platja de còdols. A partir d'aquí el camí deixa enrere la costa i puja terra endins per un alzinar amb un entorn totalment diferent. El camí passa al costat de la Font de la Teula, que avui tenia un bon cabal, i per unes alzines monumentals.
Hem començat a trobar camps de conreu, travessant una extensa zona agrícola fins arribar a un gran pàrquing, al costat de la cala d'Algairens. Aquí hi ha el plafó que marca el final del sector del GR.
Poc més endavant hem passat per la Cala de ses Fontanelles, abans d'internar-nos novament terra endins.  Hem passat per l'aljub de Corniola, que avui està abandonat i sense ús però que antigament era una instal·lació molt important per recollir i conservar l'aigua de pluja.
Finalment hem arribat a Cala Morell, una gran urbanització situada sobre la cala que li dona nom. El camí ressegueix la carretera principal fins a la sortida de la urbanització, on hem donat per acabada l'etapa. Després ham anat amb la moto a recuperar el cotxe i a deixar la moto a Ciutadella o demà acabarem l'etapa i acaberem el Camí de Cavalls després de completar totes les etapes.


ENTRADES RELACIONADES:
GR221: Sóller -
Font des Prat, 2013
GR221: Deià -
Sòller, 2013
GR221: Esporles 
- Deià, 2012

PARTICIPANTS:
GR223 - Camí de Cavalls
Magda - J. Rafel