diumenge, 15 de gener del 2023

Balma de Ses Torretes

Balma de Ses Torretes
Hem fet una curta excursió per la costa nord d'Eivissa, per visitar la Bauma de Ses Torretes, una bauma penjada dels cingles, cara al mar. La cavitat no té especial interès però la petita excursió que hi porta ens ha donat l'oportunitat de recórrer racons solitaris i salvatges de l'illa.
Hem sortit de la masia anomenada Es Pujolet per una pista pedregosa. Aviat la pista s'ha convertit en camí i més endavant en un corriol desdibuixat que travessa el bosc.  Tot i que el camí era difícil de seguir, hi havia moltes fites que ens anaven guiant entre el bosc. 
A diversos llocs del camí hem trobat curtes ramificacions del camí que porten a petits miradors panoràmics. Les vistes són impressionants: grans extensions de mar, els illots propers, les roques de Ses Torretes... fins i tot es veien, retallades a l'horitzó, les siluetes de les muntanyes valencianes de les serres d'Aitana i Montgó..
Després d'una bona estona seguint el camí, gairebé desaparegut però marcat amb fites, hem arribat a la bauma. El camí arriba a la part superior de la bauma i, passant per sobre del cingle, travessa a la banda oposada, baixant fins entrar a la cavitat.
La Bauma de Ses Torretes és una bauma gran però de poca profunditat. S'obre de cara al mar però els arbres tapen totalment el panorama i això li resta bona part del seu encant. Hem recorregut la bauma en pocs minuts i hem iniciat el retorn.
Portàvem un track que marcava el retorn pujant recte amunt per enllaçar a dalt de tot amb un camí que ens hauria retornat al punt de partida. Ho hem intentat però calia pujar sense camí per una zona plena d'arbustos i finalment hem preferit retornar pel mateix camí que ens havia portat fins aquí. En poc temps hem arribat a la masia del Pujolet i al punt on havíem deixat el cotxe.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta petita excursió eivissenca: 


ENTRADES RELACIONADES:
Cova 
Inclinada, 2022
Cova d'en
Jaumet, 2021
Cova dels
Regals, 2021

Balma de Ses Torretes
Jan Miquel - J., Rafel