dimarts, 10 de gener del 2023

La Cresta del Balces

Blog de Muntanya
Hem vingut novament a la Sierra de Guara per passar tres dies recorrent itineraris d'aquesta zona. Avui hem fet el viatge en cotxe i hem arribat a Guara a migdia. Tot i que teníem poc temps perquè en aquesta època de l'any es fa fosc molt aviat, hem volgut fer una petita excursió per gaudir dels grans panorames de Guara amb la llum de la tarda.
Hem arribat a la pista del Barranco Fondo, que comença al Collado de la Sierra de Rufas. Hem pujat fins a un pàrquing, poc abans del Collado Colmenares, i des d'allà hem començat l'excursió. L'itinerari previst no era més que un curt recorregut per la Cresta del Balces, un itinerari panoràmic que ens ofereix grans vistes del Balces per sobre dels Oscuros i també dels Pirineus.
Hem seguit l'itinerari d'aproximació als Oscuros del Balces, un itinerari que hem recorregut diverses vegades, fins al collet on comença la baixada al riu. Allà hem deixat el camí iniciant el recorregut per la cresta panoràmica. Per terreny pedregós, hem anat guanyant alçada pels cingles. A la dreta, a baix, vèiem el Balces Superior, una llarga vall que també vam recórrer fa uns quants anys. Al davant, pel darrere de les muntanyes més properes, treien el cap els cims nevats dels Pirineus. Entre moltes altres muntanyes destacava la silueta inconfusible del Midi d'Ossau.
La cresta és llarguíssima i arriba fins a l'ermita de Santa Marina però el nostre objectiu d'avui era només una passejada panoràmica per la primera part de les crestes, de manera que aviat hem donat per acabat el recorregut iniciant el retorn.
Hem baixat per unes tarteres fins retrobar la pista i l'hem seguit fins al punt on havíem deixat el cotxe. Després hem seguit fins a Rodellar, on teníem l'allotjament.


ENTRADES RELACIONADES:
Cautiecho i
Estrechos, 2013
Sierra de
Balces, 2000
Oscuros del
Balces, 1995

DOCUMENTACIÓ:
PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Joan G. - Joan Y. - Pablo - Rosa - J. Rafel