divendres, 26 d’agost del 2022

Els Set Fumerals

Blog de Muntanya
Els Set Fumerals és una petita cova situada al peu del Puig d'en Palau, molt a prop de la ciutat d'Eivissa. Rep aquest curiós nom perquè té set entrades, la majoria forats oberts a terra, que la gent identifica com a xemeneies (aquí a Eivissa en diuen fumerals).
És coneguda des d'antic perquè el seu accés és fàcil si entrem per l'entrada principal i està en un lloc molt accessible.  No té massa interès perquè pràcticament no hi ha formacions de cap classe i el recorregut és realment curt. Una cova per a col·leccionistes.
He deixat la moto al costat de Can Bofí i he iniciat la curta caminada fins a la cova. Hi ha un caminet ben traçat que quan arriba a una zona rocosa es difumina i cal seguir unes fites que ens porten directament a l'entrada principal de la cova.
He entrat per la porta principal, a peu pla. Hi ha una sala relativament gran amb diverses ramificacions i poca cosa més. He pujat per unes terrasses a un nivell superior però tampoc no hi havia res d'interès. 
Després d'explorar aquesta zona he sortit a l'exterior i he pujat uns metres per la muntanya fins trobar quatre entrades més. Aquestes entrades superiors són petits pous per on no es pot entrar sense corda. 
No hi ha cap instal·lació però he trobat uns ponts de roca on es podia lligar la corda. He baixat en ràpel, de menys de 20 metres, i he anat a parar a la sala on havia estat abans, entrant per la boca principal.
Com que ja havia explorat aquesta sala no m'he entretingut més. Tot i que podria haver sortit caminant per la boca principal, he aprofitat la instal·lació de ràpel per remuntar amb el material tècnic que portava; una petita pràctica d'espeleologia.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta activitat:


ENTRADES RELACIONADES:
Cova sa Punta
des Forn, 2022
Cova d'en
Jaumet, 2021
Cova dels
Sants, 2021

TOPOGRAFIA:
Els Set Fumerals
BIBLIOGRAFIA:
PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
J. Rafel, en solitari