dissabte, 14 d’agost del 2021

Cova dels Sants, Eivissa

Cova dels Sants
La Cova des Sants és una petita cavitat situada a la zona de Ses Caletes, al nord de l'illa d'Eivissa, a prop de Sant Vicent de Sa Cala. Tot i les seves dimensions reduïdes, de fet una única sala, és un indret realment espectacular. Es tracta d'un pou d'uns 25 metres de fondària però l'accés es fa per la base, pel fons del pou, i no per la part superior, una gran finestra oberta cap al cel.
Les parets d'aquest gran pou estan decorades per unes curioses formacions, estalactites i estalagmites, que formen una gran colada. També hi ha un curiós bloc penjat, de color blanc, encastat entre les estalactites.
L'accés a la cova és molt curt des del final de la petita carretera que porta a Ses Caletes. Hi ha un petit aparcament d'on surt un caminet que baixa a la platja. Avui, després d'un llarg recorregut per la recargolada carretera d'accés a Ses Caletes, he arribat en moto al petit aparcament. He baixat a la platja i he agafat un petit camí que ressegueix la costa en direcció a la cova. En pocs minuts he arribat a l'entrada de la cova, on hi ha instal·lada una corda fixa per ajudar a superar una petita grimpada fins a la boca de la cova.
He pujat fins a l'entrada i, passant una curta galeria, he entrat a la sala principal, que és realment espectacular. He admirat les formacions i he fet unes quantes fotos. Després he entrat a una petita gatera que porta a un pou d'uns 6 metres on no he vista cap equipament.
He tornat enrere i he sortit de la cova satisfet per haver pogut admirar aquesta curiosa cavitat. He tornat pel mateix camí per recuperar la moto i retornar a Santa Eulària on m'esperaven per dinar. 
I aquí teniu un vídeo amb les millors escenes d'aquesta activitat. 


ENTRADES RELACIONADES:
Cova de ses Mamelles
Cova de ses
Mamelles, 2019
Cova des Riuet
Cova des
Riuets, 2018
Cova de sa
Cala, 2018

TOPOGRAFIA:
  Cova des Sants
BIBLIOGRAFIA:
PARTICIPANTS
Cova dels Sants
J. Rafel, en solitari