dimecres, 17 d’agost del 2022

Avenc des Puig de s'Avenc

Avenc des Puig de s'Avenc
L'Avenc des Puig de s'Avenc és una petita cavitat situada a prop de Sant Josep de sa Talaia, a pocs metres del Puig de s'Avenc, un cim que deu el nom a la cavitat que s'obre a prop del cim.
Després d'haver visitat en dies anteriors algunes cavitats importants amb grans i vistoses formacions, aquest avenc és una mica decebedor perquè gairebé no hi ha res d'interès. Es pot dir que és per a col·leccionistes.
L'aproximació a l'entrada és curta però complicada perquè no hi ha camí i cal obrir-se pas entre la densa vegetació. M'ha costat una estona arribar al cim del Puig de s'Avenc (338 m), un cim molt poc destacat i cobert de bosc.
Un cop al cim m'ha costat poc trobar l'entrada de la cavitat, protegida per una cinta que únicament serveix per avisar de la proximitat del perillós forat.
No hi ha cap instal·lació però al costat mateix hi ha un bon arbre on he muntat el ràpel. Són uns 20 metres fins al fons de l'esquerda, on comencen dues petites galeries a banda i banda. Quan he arribat a baix he confirmat el que ja sabia: aquesta cavitat té molt poc interès. Les dues galeries són curtes i sense formacions. Només blocs de pedra i pols.
Allà baix, al fons de l'avenc, m'ha cridat l'atenció la presència d'unes sargantanes que corrien entre les pedres i unes aranyes de bona mida. També he vist les restes d'un mur, clarament artificial. Una de les ressenyes que havia llegit explica que aquí algú va estar excavant buscant un tresor que, segons alguna llegenda, estava amagat al fons de l'avenc.
En pocs minuts he completat l'exploració de la cavitat i he iniciat el retorn remuntant el ràpel, vertical però no volat. He recollit el material i he baixat pel mateix camí de pujada, lliutant novament amb la vegetació, satisfet per haver visitat un nou avenc eivissenc, tot i que aquesta cavitat té realment poc interès.
I aquí teniu el vídeo de la visita a l'Avenc des Puig de s'Avenc, que en aquesta ocasió és obra de la productora pròpia del Blog de Muntanya, Quercus Films:


ENTRADES RELACIONADES:
Cala de Ses
Baladres, 2015
S. Antoni - Cala
Salada, 2014
Sant Josep - Sa
Talaia, 2013

TOPOGRAFIA:
Avenc des Puig de s'Avenc
BIBLIOGRAFIA:
PARTICIPANTS:
Avenc des Puig de s'Avenc
J. Rafel, en solitari