dissabte, 11 de juny del 2022

GR3: El Pi de Sant Just - Pinell de Solsonès

GR3: El Pi de Sant Just - Pinell de Solsonès
Una nova etapa del GR3, el Camí Central de Catalunya, que avui ha estat protagonitzada pels camps de cereals amb el característic color daurat de l'època de sega. Ha fet molta calor però no tanta com esperàvem després de l'experiència de l'etapa anterior en la que vam patir una bona calorada. 
Avui, per combatre la calor, hem sortit més aviat. A les 6 del matí hem agafat l'autocar a Granollers i a dos quarts de vuit ja estàvem esmorzant al Pi de Sant Just. Després hem iniciat la caminada en el punt on vam acabar l'etapa anterior. 
L'etapa d'avui era fàcil i bastant planera. Gairebé tot el recorregut és per pistes o petites carreteres locals, sempre entre grans camps de cereals. Poc després de sortir hem arribat a Solsona. Hem entrat al casc antic sota el gran arc on hi havia la porta de l'antiga muralla i hem travessat la població resseguint els carrers de la ciutat vella.
Hem sortit per l'altra banda iniciant la pujada al Castellvell, un antic castell situat sobre un turó al costat mateix de Solsona. El camí que puja al turó té trams empedrats i puja amb bon pendent, de fet gairebé l'única pujada de tot el recorregut.
Des del Castellvell hem gaudit d'un gran panorama que s'estén sobre la Catalunya Central, amb les muntanyes de Montserrat al fons. Hem fet la foto de grup i hem seguit endavant, ara per una pista asfaltada.
La resta del camí ha estat més planer, gairebé tot sobre asfalt i amb predomini de la baixada encara que amb un parell de petits trams de pujada. Hem passat per diverses masies, algunes realment grans com la de Viladric, i hem arribat finalment a Pinell de Solsonès, un poblet de quatre cases on hem acabat l'etapa i la temporada 2021/22 de sortides del grup del GR.
Ja amb l'autocar, hem anat fins al Pi de Sant Just per dinar en el restaurant del mateix nom, on ja vam dinar al final de l'etapa anterior. 
I aquí teniu el vídeo d'aquesta jornada senderista. Ha estat produït per GReaperos Productions i cedida al Blog de Muntanya per als seus seguidors


ENTRADES RELACIONADES:
GR3: Cardona -
St.Just, 2022
GR3: Salo -
Cardona, 2022
GR3: Camps -
Salo, 2022

BIBLIOGRAFIA:
PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Jaume, Elisabet, Miquel M., Trindad, Carles, Lluis G., Paco M., Begonya, J. Antonio, Miquel B., Mònica, Àngela, Maribel, Guille, Marta R., Montse, Ramon, Montse, Manel, M. José, Lluis C., Magda, J. Rafel