dimarts, 18 de maig del 2021

Les Bardisses Romàntiques i el 17F

Bardisses Romàntiques
Fa ben pocs dies vam fer una activitat combinada de via ferrada i barranquisme sec, pujant per la Canal del 17F i baixant per la Canal de les Bardisses Romàntiques. Mentre baixàvem en ràpel per aquesta darrera canal vam veure els equipaments que permeten superar-la de pujada. Els petits murs del recorregut estan equipats amb estaques de ferro i cordes de nusos, de manera que aquesta canal es pot recórrer de pujada amb tècnica de via ferrada.
Aquell dia ja vam decidir que tornaríem a aquestes canals per fer el recorregut a l'inversa, pujant per les Bardisses Romàntiques i baixant per la Canal del 17F. Avui, en horari de tarda, hem tornat a l'estació de l'aeri de Montserrat, punt de partida d'aquesta activitat. 
Hem sortit de l'estació de l'aeri baixant fins a la ribera del Llobregat, on hem agafat una pista per on passa el GR270, el Camí del Llobregat. Aviat l'hem deixat per pujar fins a la boca del túnel sota la vía del tren. Aquest túnel, que ja vam travessar en la nostra anterior visita a aquestes canals, és estret, fosc i humit però hi ha una variant que permet evitar aquest desagradable pas. Una part dels expedicionaris ha passat per la variant, mentre altres hem travessat el túnel.
Hem iniciat la pujada per la Canal de les Bardisses Romàntiques i aviat hem trobat els primers equipaments, unes cordes fixes per superar petits ressalts. Més endavant hem trobat els murs verticals pero on hem pujat amb l'ajut dels equipaments de la via. El més difícil és un mur vertical que comença amb un petit desplom i seguex amb un flanquejament ascendent que se supera amb els peus a les estaques de ferro i les mans a les cordes on, a més, ens podem assegurar.
Més endavant hem trobat un altre mur, el més espectacular, que se supera per una petita xemeneia. Tot i la singularitat del pas, és més fàcil del que sembla. 
Finalment hem arribat al final del tram equipat prenent una pista per acostar-nos a la canal de baixada. En pocs minuts hem arribat a l'inici de la canal, per on hem baixat sense dificultat. Hem desgrimpat alguns ressalts amb l'ajut de les cordes de nusos i hem rapelat els ressalts més alts i verticals. Finalment hem arribat a la via del tren, punt final del descens de la canal, i al camí del Llobregat, el GR270, per on hem retornat al punt de partida després d'una tarda molt ben aprofitada gaudint d'aquestes canals.
I aquí teniu les dues pel·lícules de la jornada, una per cada activitat. Han estat produïdes per  Mountain Films i cedides per a tots els seguidors del blog:
Les Bardisses Romàntiques:
Canal 17F:


ENTRADES RELACIONADES:
Torrent
Fondo, 2021
Clot del
Cargol, 2019
Torrent de Font
Seca, 2017

PARTICIPANTS

Joan C. - Luis - Sonia - J. Rafel