divendres, 14 de maig del 2021

La Castellassa del Dalmau

Castellassa del Dalmau
Sortida excursionista en horari de tarda per la part més oriental del massís de Sant Llorenç de Munt. Hem fet un itinerari circular, no gaire llarg perquè en horari de tarda no disposàvem de moltes hores, que té com a punt més destacat el cim de la Castellassa del Dalmau. 
Eren dos quarts de cinc de la tarda quan hem començat a caminar per la Riera Seca, un petit afluent del riu Ripoll que fa honor al seu nom perquè no porta ni una gota d'aigua. Hem pujat un bon tram de riera, caminant per la llera, fins que l'hem deixat per pujar a una petita pista que s'endinsa en el bosc. El camí, convertit ara en corriol, recorre un frondós bosc d'alzines per on hem travessat un parell de canals fins arribar al pas més singular del nostre recorregut, un flanquejament en roca sota la carena de les Ànimes.
Hem travessat aquest pas, singular però sense cap dificultat, recorrent un tram de paret per una estreta cornisa, pocs metres per sobre del bosc. Després de travessar aquest pas singular hem pujat fins a un petit coll a pocs metres de la Castellassa.
Hem pujat per un camí una mica escarpat fins a la Castellassa del Dalmau (736 m), un cim allargat on no està gaire clar quin és el punt més alt. Hem fet les fotos de cim i hem retornat al collet pel mateix camí. 
Del collet surt un corriol que baixa pel dret per una canal. És un camí amb fort pendent però no té cap dificultat especial i està senyalitzat amb fites i petites marques de pintura de color taronja. La canal és curta i aviat hem arribat al final, on el nostre corriol enllaça amb un camí més ample per on hem iniciat el tram final del nostre recorregut, de retorn al punt de partida.
Ja gairebé arribant al final, hem passat per un altre punt singular: apartant-nos un minut del nostre camí ens hem acostat fins a la boca de l'Avenc de la Casa Nova, una petita cavitat de poca fondària, uns 10 metres, sense massa interès. Finalment hem arribat a la Mare de Déu de les Arenes, una petita ermita d'origen romànic amb un àbsis ben conservat i situada en un indret singular, just al costat del pàrquing on hem donat per acabada la sortida. Ja fosquejava però ens ha donat temps de fer toda la caminada sense haver d'encendre el frontal.


ENTRADES RELACIONADES:
Castellassa de
Can Torras, 2018
S. Llorenç -
Matadepera, 2012
Un tomb per Sant
Llorenç, 2011

PARTICIPANTS

Joan C. - Laura - Merche - J. Rafel