dilluns, 24 de maig del 2021

GR92: El Cortalet - L'Escala

GR92: El Cortalet - L'Escala
Aquesta etapa del GR92 és, segurament, la més fàcil de tot el recorregut d'aquest camí. La seva longitud no arriba als 20 km i el desnivell és inexistent. Recorre la part més interessant del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i les platges del litoral d'aquesta zona de l'Empordà. Era una de les dues etapes d'aquest GR que em faltaven per completar el seu recorregut i avui l'hem fet en un matí primaveral.
Hem arribat de bon matí a L'Escala i hem agafat un taxi que ens ha portat al Cortalet per iniciar l'etapa. El camí passa entre els estanys i els canals que configuren els Aiguamolls de l'Empordà. Hi ha alguns punt d'observació preparats per veure la gran quantitat d'ocells que en aquesta època de l'any fan estada en aqest Parc Natural però sense necessitat del camuflatge d'aquestes instal·lacions es veien aus per tot arreu, especialment a les zones humides.
Hem arribat a la platja, al costat de la desembocadura del Fluvià, i hem pujat per la ribera del riu fins a Sant Pere Pescador on, sense entrar a la població, hem travessat el riu pel pont de la carretera. Poc després hem arribat a l'Armentera. Tampoc hem passat pel centre d'aquesta població sinó que l'hem vorejat fins agafar una pista en direcció a Cinclaus, un poblet de quatre cases amb una ermita romànica i les ruïnes d'un castell.
Aquí el GR92 conflueix amb el GR1, el Camí Històric, que vam recórrer fa uns anys amb el grup de caminadors. Seguint el nostre GR, que coincideix ara amb el GR1, hem arribat a Sant Martí d'Empúries, un altre poblet històric situat al costat del mar. Des d'aquí només ens quedava completar l'etapa seguint un camí que voreja la platja, passant al costat de les ruïnes de l'antiga ciutat grega d'Empúries, fins a l'Escala on hem acabat l'etapa. Ha estat una gradable matinal sense cap dificultat, gaudint dels paissatges i de l'entorn natural dels Aiguamolls de l'Empordà i de les platges d'Empúries.


ENTRADES RELACIONADES:
GR92: Roses -
Cortalet, 2020
GR1: Els Masos-
Empúries, 2017
BTT pels
Aiguamolls, 2006

PARTICIPANTS

Magda - J. Rafel