dijous, 10 d’agost del 2023

Avenc des Ramells

Avenc des Ramells
L'Avenc des Ramells està situat a la zona de s'Argentera, a prop de Sant Carles de Peralta, a l'illa d'Eivissa. És una de les cavitats més interessants de l'illa encara que no és gaire gran. 
Ja havia visitat aquesta cavitat en una ocasió anterior però avui l'objectiu era diferent. Per una banda volia recórrer tota la cavitat, ja que en l'anterior visita només vaig recórrer la galeria principal. Per altra banda volia fer un esquema topogràfic de la cavitat i fer algunes fotos més de les innombrables formacions que té l'Avenc des Ramells.
L'aproximació és curta però una mica complicada perquè no hi ha camí. Per sort, tenia el track de l'anterior visita a l'avenc i aviat he trobat l'entrada al mig del bosc.
L'avenc té un únic ràpel, de menys de 20 metres, que porta a l'entrada de la galeria principal. He recorregut aquesta galeria, que ja coneixia de l'anterior visita, fins al final on hi ha una mínima saleta amb moltes formacions.  Pel camí he anat fent fotos, prenent mesures i explorant alguna galeria menor de poc recorregut.
He tornat a la sala d'entrada per iniciar l'exploració de la segona galeria. Hi ha una estreta gatera pero on he entrat fins a l'inici d'aquesta galeria, més estreta que la principal i amb algunes ramificacions. He arribat fins al final i he recorregut també les branques secundàries, de manera que avui sí que he fet el recorregut integral de la cavitat.
Aquesta vegada no he fet pel·lícula però aquí teniu el vídeo de l'anterior visita a l'Avenc des Ramells.


ENTRADES RELACIONADES:
Avenc des
Ramells, 2022
Bòfia dels
Prats, 2021
Avenc de la
Codoleda, 2020

TOPOGRAFIA:
Avenc des Ramells
Avenc des Ramells
BIBLIOGRAFIA:
PARTICIPANTS:
Avenc des Ramells
J. Rafel, en solitari (foto d'arxiu)