dissabte, 17 de desembre del 2022

GR3: Oliola - Agramunt

GR3: Oliola - Agramunt
Una nova etapa del GR3, que avui deixa definitivament enrere, de moment, les últimes estribacions del Prepirineu per començar a travessar les extenses planes de Lleida. Ha estat una etapa fácil i relativament curta, amb molt poc desnivell i gairebé tota per pistes.
Com en les darreres etapes, el GR no estava marcat; només de tant en tant hem trobat vestigis d'alguna antiga marca, mig esborrada pel pas del temps. A partir de La Donzell d'Urgell ja hem trobat marques noves però sense gaire continuïtat. També, com a les darreres etapes, hem trobat algun tram de camí que ha desaparegut, ocupat per algún camp de cultiu que ha fet desaparèixer l'antic traçat del GR.
Hem arribat a Ponts de bon matí i ens hem aturat a esmorzar en el restaurant Ventureta. Després l'autocar ens ha portat fins a Oliola, on vam acabar l'etapa anterior.
Hem començat a caminar per una pista amb lleugera pujada que ens ha portat fins a l'antic poble de Claret, ara totalment en ruïnes. Poc abans d'arribar hem comprovat que el traçat original del GR està esborrat, ocupat per uns camps. Com hem trobat a altres llocs, han llaurat el camp menjant-se un tram del GR i hem hagut de fer una variant per la pista per arribar a Claret.
Hem seguit per la pista entre camps i hem passat al costat d'una gran masia també en ruïnes, el Mas Vell. Poc després hem passat al costat del Mas Nou, on hi ha una petita àrea de picnic i un curiós monòlit on hem fet la foto de grup.
La pista, sempre entre camps de conreu, ens ha portat fins a La Donzell d'Urgell, un petit poble de nom ben curiós. El GR no entra en el poble sinó que el voreja per anar a buscar una petita carretera a l'altra banda. Aviat hem deixat la carretera, que no era més que una pista asfaltada, prenent una altra pista a l'esquerra.
Al fons ja es veia clarament el punt final de l'etapa, la població d'Agramunt, amb unes xemeneies fumejant. Hem arribat a una pista més gran que ja no hem deixat fins al final del recorregut. Abans, però, hem passat un punt singular: hem travessat per un pont el Canal d'Urgell i poc després l'hem tornat a travessar per entrar a Agramunt. Pel seus carrers hem arribat fins al centre de la població, on ens esperaven per dinar en el restaurant El Sió.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta jornada senderista. Ha estat produït per GReaperos Productions i cedida al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
GR3: Formiguera
- Oliola, 2022
GR3: Pinell -
Formiguera, 2022
GR3: Pi de S. Just
- Pinell, 2021

PARTICIPANTS:
GR3: Oliola - Agramunt
Joan G. - Carles - Cati - Maribel - Lluis G. - Agnès - Begonya - Paco M. -Maria José - Núria T. - Àngela - Xesco - Miquel M. - Guille - Marta - Casilda - Mònica - Miquel B. - Montse - David - Trinidad - Manel - Lluis C. - Jorge - Ramon - Magda - J. Rafel