dimarts, 13 de setembre del 2022

Refugi Tuckett

Refugi Tucket
Avui hem iniciat una nova estada a les Dolomites, concretament a la zona de la Brenta, on tenim previst recórrer algunes de les més clàssiques vies ferrades de les Dolomites. Ahir vam sortir de casa en cotxe i hem dormit a Frejus, poc abans de traspassar la frontera italiana. Aquest matí hem completat el llarg recorregut en cotxe i a migdia hem arribat a Madonna de Campiglio. Des d'aquesta població hem pujat per una pista de pagament fins al refugi Valesinella (1.513 m), on hem deixat el cotxe.
La pujada al refugi és una curta passejada d'unes tres hores per un camí ben traçat i, com és habitual a les Dolomites, senyalitzat. Com tots els camins de les Dolomites, el camí del Tuckett té un número de referència que apareix en els mapes i sobre el terreny en els rètols que es toben a les cruïlles de camins.
El camí puja pel bosc fins arribar al refugi Casinei, més popular pel seu restaurant que per la seva condició de refugi. Hem passat de llarg i hem seguit pel camí fins arribar al refugi Tuckett (2.272 m).
Aquest refugi, propietat del CAI, és gairebé un petit hotel, com la majoria dels refugis de les Dolomites, amb totes les comoditats dels refugis guardats i amb alguns luxes afegits com els sopars a la carta.  L'entorn del refugi és realment espectacular, voltat de muntanyes i amb un gran panorama. Al darrere del refugi es veia la Bocca del Tuckett, una bretxa entre muntanyes per on començarem demà el recorregut de la Brochetta Alta.
Després d'un bon sopar hem anat a dormir aviat perquè demà volem matinar molt. La previsió meteorològica preveu mal temps a la tarda i volem arribar al proper refugi abans que comenci la pluja.
Avui no tenim vídeo perquè l'activitat ha estat curta. Les imatges d'aquesta jornada formaran part de la pel·lícula que publicarem amb les activitats previstes per a demà.


ENTRADES RELACIONADES:
Refugi Son
Forca, 2022
Refugi
Venezia, 2022
Refugi San
Marco, 2019

PARTICIPANTS:
Refugi Tucket
Joan G. - J. Rafel