dissabte, 3 de setembre del 2022

Baixada de Coma de Vaca

Camí dels Enginyers
Després de la històrica jornada d'ahir, quan els nens van conèixer per primera vegada els camins dels Pirineus amb el recorregut del Camí dels Enginyers, avui tocava baixar del refugi de Coma de Vaca. Hem passat la nit força bé en aquest refugi tan confortable i després d'esmorzar hem iniciat la caminada. 
Encara que es tractava de baixar per la Vall del Fresser fins a La Farga, al costat de Queralbs, el camí comença pujant. Per sota del refugi el Fresser està engorjat i per això el camí normal puja per la vessant oposada per superar el tram engorjat.
La pujada és curta i aviat hem arribat al punt més alt del recorregut d'avui, on el camí passa per una terrassa amb vistes al refugi, uns quants metres per sota. Després el camí baixa suaument per la vall fins que, després d'unes quantes marrades, baixa al fons de la vall travessant el Fresser per un pont metàl·lic. Després el camí, sempre ben traçat, baixa pel bosc cada vegada més espès. 
Poc abans d'arribar a la Central de Daió Inferior hem passat pel punt més singular del recorregut: el Salt del Grill. Es tracta d'una petita cascada d'uns 20 metres d'alçada que alimenta un gorg. Per arribar-hi ens hem desviat un parell de minuts del camí però valia la pena. 
Finalment hem arribat a la central i, per la pista, fins a La Farga, on hem agafat la carretera de Queralbs fins a l'estació del cremallera on ahir vam deixar en cotxe.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta activitat. El vídeo (i l'àlbum de fotos) inclou també el recorregut d'ahir pel Camí dels Enginyers, des de Núria fins a Coma de Vaca.


ENTRADES RELACIONADES:
Ascensió al
Balandrau, 2013
Camí dels
Enginyers, 2004
Excursió a Coma
de Vaca, 1973

PARTICIPANTS:
Camí dels Enginyers
Jan Miquel, Mariona, J. Rafel