diumenge, 19 de setembre del 2021

Canals de Lucky-Txei i el Penitent

Canal del Penitent
Hem fet una sortida matinal, curta però intensa, amb un recorregut circular per Sant Llorenç de Munt passant per dues canals equipades, la de Lucky-Txei, que ja coneixíem, i la del Penitent, una de les més difícils encara que curta.
Hem deixat el cotxe a la part alta de la urbanització Cavall Bernat, al costat dels dipòsits, i hem iniciat la caminada pujant fins al Coll del Mal Pas. Més endavant hem passat pel primer punt singular de l'itinerari: el Mal Pas de la Castellassa. Es tracta d'una cornisa que travessa una placa de roca. Es passa caminant i no té cap dificultat però pot impressionar a les persones poc acostumades a caminar sobre el buit.
Poc després hem deixat el camí per pujar seguint un petit corriol fins al peu d'un mur. Allà, en un racó del mur, hi ha la canal equipada amb el curiós nom de Lucky-Txei. Aquesta canal és una petita via ferrada (o camí equipat) que supera el cingle amb l'ajut d'unes grapes d'acer. Està molt ben equipada, tot i que no hi ha cable de vida. 
Hem superat en poc temps la canal equipada, situant-nos a dalt del cingle. Des d'aquí ja es veia el segon objectiu del dia, la Canal del Penitent. En pocs minuts ja estàvem al peu de la canal, al principi d'una corda de nusos instal·lada aquí per facilitar la pujada. Hem superat la corda arribant al peu del segon tram, molt vertical i equipat amb una cadena i un cable de vida molt fi.
Aquest segon tram és realment difícil, tot i que és curt, perquè la paret és vertical i gairebé no hi ha preses de peu, de manera que cal fer molta força de braços. Nosaltes hem utilitzat un estrep per superar el pas sense tanta dificultat. Després del tram vertical hem passat un petit pont nepalès seguit d'un flanquejament fàcil. Finalment hem superat el tram final pel fons de la canal amb l'ajut d'una cadena.
Un cop superat l'obstacle podríem haver donat per acabada l'activitat però, com que era molt aviat, hem decidit pujar fins a La Mola, punt culminant del massís. Un ample camí empedrat ens ha portat fins al cim, on hi havia una petita multitud. El dia era molt clar i hem pogut gaudir d'un gran panorama; es veia tot el Pirineu Oriental i moltes muntanyes més, a més d'una vista perfecta del massís de Montserrat.
Hem baixat per Can Pobla i després, passant per una canal que porta al Cavall Bernat, hem retornat al punt de partida.
I aquí teniu un vídeo amb un resum d'aquesta activitat. Aquesta vegada és obra de la productora pròpia del blog, Quercus Films.


ENTRADES RELACIONADES:
Torrent del Rajant
Torrent del
Rajant, 2021
Lucky-Txei
Canal Lucky -
Txei, 2021
Cova d'en
Manel, 2015

PARTICIPANTS
Cresta de Vall-llonga
Luis - J. Rafel