dissabte, 5 de juny del 2021

Barranc de la Font Bordonera

Torrent de la Font Bordonera
Hem inaugurat la temporada de barrancs amb el descens del Torrent de la Font Bordonera, un barranc bastant fàcil i aquàtic, considerat com d'iniciació però que ens ha donat l'oportunitat de gaudir d'un magnífic i refrescant descens pel torrent d'aigua clara. Només hi ha quatre ràpels, el més llarg de 20 metres, i diversos ressalts i tobogans.
Avui ens ha acompanyat una bona colla, dirigida per en Ramon i l'Eva, que son tècnics de barrancs i coneixen perfectament aquest descens. Com que teníem tres cotxes hem pogut fer maniobra de cotxes, de manera que hem evitat la caminada d'aproximació.
Hem pujat en cotxe fins a la Font Bordonera, una important surgència natural que alimenta el Torrent de Fontanet. Ens hem equipat i hem iniciat el descent seguint el curs de l''aigua de la font, que alimenta el torrent. Aviat hem aribat al primer ràpel, un ressalt d'uns 15 metres amb una magnífica cascada.
Poc després hem trobat el segon ràpel, que baixa encaixonat per una canal i també està regat per una cascada. El ràpel acaba en una magnífica badina d'aigua clara i fresca.
Hem seguit riu avall, desgrimpant alguns petits ressalts, baixant alguns tobogans i fins i tot realitzant alguns petits salts que ens han permès gaudir a fons d'aquest descens tan aquàtic.
Hem fet un petit ràpel d'uns 5 metres abans d'arribar al ràpel més gran de tot el recorregut, d'uns 20 metres, que baixa per un ample mur amb cascada.
Després d'aquest ràpel ja hem trobat alguns banyistes, senyal evident de què allà acabava la part esportiva del torrent. Ens hem desequipat i hem iniciat el retorn per un caminet que, en poc més de mitja hora, ens ha portat de tornada fins a Organya. Hem pujat a recuperar el cotxe i hem acabat la jornada dinant a Organyà.
I aquí teniu el vídeo de la jornada. En aquesta ocasió és obra de la productora pròpia del blog, Quercus Films:


ENTRADES RELACIONADES:
Barranquisme i 
caça major, 2011
Barrancs del
Fenollet, 2010
Barranc de
l'Espunya, 2005

PARTICIPANTS

Eva - Joan C. - Núria - Óscar - Ramon - Ricard - Rut - Toni  - J. Rafel