dilluns, 21 de juny del 2021

Intent al Pas de l'Escalell

GR3: Vidrà - Els Munts
Intent frustrat a un barranc molt conegut per nosaltres, que ja hem baixat en tres ocasions. És un barranc relativament curt, no gaire difícil i tampoc massa lluny. Una bona opció per fer una activitat refrescant sense complicacions.
No hem matinat gaire perquè l'activitat és relativament curta i a mig matí hem arribat al punt de partida, al final d'una llarga pista que surt de la població de Vilada. Aviat hem vist que el cabal era important i fins i tot baixava un petit torrent pel mig de la pista. 
Ens hem equipat i hem iniciat el descens pel barranc, que comença desgrimpant alguns petits ressalts. Després hem arribat al primer ràpel, curt, on ja hem pogut comprovar la força de l'aigua. Des de la capçalera del segon ràpel hem vist una gran cascada lateral; era el Rec de Clarent, un torrent que desemboca en el barranc i que avui portava un enorme cabal.
Aviat hem vist que la crescuda del torrent feia perillós el descens i hem decidit ajornant l'activitat per a millor ocasió.  Hem remuntat el ràpel de 5 metres amb una maniobra de corda, assegurant-nos en un boix, i hem retornat al punt de partida donant per acabada l'activitat d'avui.  De tornada ja hem parlat de fer una nova incursió a aquest barranc d'aquí a uns dies, quan el cabal es normalitzi,

TRACK (2015)

ENTRADES RELACIONADES:
Pas de
l'Escalell, 2015
Pas de
l'Escalell, 2007
Pas de
l'Escalell, 2005

MÉS FOTOS: