divendres, 25 de juny del 2021

Refugi d'Airoto

Airoto
Avui hem iniciat una sortida de tres dies pel Pallars. En aquesta primera jornada hem pujat des d'Isil fins al refugi d'Airoto, una pujada fàcil, per un camí marcat però amb un bon desnivell, de gairebé 1.200 metres.
Hem arribat poc abans del migdia a la Vall d'Àneu, concretament a la població d'Isil. Després d'equipar-nos i menjar una mica hem iniciat la pujada. El dia era calorós i pensàvem que la pujada seria dura, especialment per la calor, però hem tingut una agradable sorpresa, ja que el camí és ombrejat des del seu inici. És un magnífic camí de bast amb algun tram empedrat i amb uns murs a banda i banda formats en algun punt per pedres molt grans.
Després d'una bona estona de pujada ha començat a desaparèixer el bosc i hem arribat al costat de l'Estanyeleta d'Airoto, un petit estany que queda uns metres per sota del camí, just quan aquest gira per entrar a una valleta a la dreta. Aquesta valleta puja suaument fins a un collet des d'on només queda una curta baixada fins al refugi.
El refugi és lliure i bastant petit però ben equipat. Hi havia gent però ens hi hem pogut encabir encara que dormint a terra amb uns matalassos. Abans, però, hem anat a fer una volta i ens hem acostat a l'Estany d'Airoto, un gran llac molt proper al refugi. Després hem sopat i hem anat a dormir aviat per descansar de cara a la gran jornada de muntanya que tenim programada per demà.


ENTRADES RELACIONADES:
Refugi de
Colomina, 2017
Refugi de
Broate, 2016
Refugi d'
Estagnous, 2014

PARTICIPANTS: AirotoJoan G. - Merche - J. Rafel