diumenge, 16 de juny del 2024

GR3: Adons - Viu de Llevata

GR3: La Torre de Tamúrcia - Adons
Avui hem completat la segona etapa d'aquest cap de setmana senderista per terres de la Ribagorça amb una gran etapa, solitària i salvatge com les anteriors. 
Hem sortit de la Casa de Colònies de la Vall de Boí, on hem passat la nit, després d'un bon esmorzar. Ens hem desplaçat en cotxe fins a Adons, punt d'inici de l'etapa, i hem fet la maniobra de cotxes, que avui era molt més curta que la d'ahir. Han baixat tots el cotxes a Viu de Llevata, punt final de l'etapa, i ha retornat un únic cotxe amb els conductors.
Hem sortit d'Adons travessant uns extensos prats en direcció al Coll de Sant Roc d'Adons, visible des del mateix poble. El camí era totalment inexistent i només la intuició i la visió del coll, a més del GPS, ens ha guiat en aquest tram de la caminada d'avui. Teníem un gran panorama, dominat per la visió de l'Anueto alçant-se sobre totes les altres muntanyes.
Després de caminar una bona estona travessant els prats en direcció al coll, hem començat a trobar traces de camí que a poc a poc s'han anat convertint en un corriol més marcat per on hem arribat al Coll de Sant Roc de Viu.
Des del coll hem començat a baixar per la vessant oposada seguint un camí petit però ben definit que travessa un magnífic bosc amb grans roures. Tot i que els arbres ens tapaven la vista, aviat hem començat a veure, a baix de tot, el pantà d'Escales i la carretera de la Vall d'Aran. 
Després d'una bona estona de baixada hem arribat a un coll poc marcat, la Coma de Pano, on hi ha un petit mirador des d'on hem gaudit d'una gran vista de la zona, amb grans boscos i el Pantà d'Escales al fons de la vall. També es veia, força lluny, el Coll de Sant Roc de Viu, gairebé al final del recorregut de l'etapa d'avui. 
Per arribar al coll s'ha de baixar fins al fons del Barranc de Miralles, gairebé al nivell del pantà, per remuntar després tota muntanya en direcció al coll. El camí, sempre ben traçat, ens ha portat al fons del barranc. Després, a poc a poc, hem anat remuntant fins arribar al Coll de Sant Roc de Viu.
Aquest coll té un gran panorama; es veia l'Aneto, el Corrunco de Durro, el Filià ... Ens hem aturat per reagrupar-nos i hem fet la foto de grup. Després només ens quedava un petit tram de baixada en direcció a Viu de Llevata on hem acabat l'etapa. 
I aquí teniu el vídeo d'aquesta sortida, que inclou les dues etapes del GR del cap de setmana. Ha estat produït per GREaperos Productions i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
GR3: Tartareu-
Àger, 2024
GR3: Balaguer-
Tartareu, 2023
Gorges de Viu
de Llevata, 2010

PANORÀMICA:
GR3: La Torre de Tamúrcia - Adons
PARTICIPANTS:
GR3: La Torre de Tamúrcia - Adons
Jorge - Miquel B. - Manel - Agnès - Lluis G. - Marta - Guille - Àngela - Xesco - Joan G. - Begonya - Paco - Carles - M. José - Isaac - José Antonio - Miquel M. - Maribel - Ramon - J. Rafel