dissabte, 11 de març del 2023

Avenc d'en Roca, segona vegada

Avenc d'en Roca
Pocs dies després de la primera visita a l'Avenc d'en Roca, he tornat a aquesta cavitat, aquesta vegada no per descobrir coses noves sinó com a entrenament i per gaudir novament d'aquesta magnífica cavitat que ens ofereix un recorregut subterrani molt interessant, amb un gran pou de més de 30 metres i els dos pous secundaris també molt interessants.
Aquesta vegada hem vingut amb un vehicle tot-terreny i això ens ha permès escurçar encara més l'aproximació a l'avenc. Hem deixat el cotxe a la pista, just on comença el corriol que baixa directament a l'avenc, i en pocs minuts estàvem muntant la instal·lació a la boca de l'avenc.
Hem baixat el ràpel principal de poc més de 30 metres, dividit en dos sectors de 13 i 19 metres. Al peu del ràpel hem trobat, com si ens estigués esperant, la reineta de color verd lluminós que havíem vist en la nostra anterior visita a l'avenc. Hem fet la foto de la nostra amiga i després un petit recorregut fotogràfic per la sala principal, abans d'iniciar el recorregut dels dos avencs menors.
Hem baixat l'avenc petit, desgrimpant per un estret pou, i després hem rapelat el segon avenc passant per la sala de la columna i arribant fins al punt més baix de la cavitat, situat 56 metres sota el nivell de la boca de l'avenc.
Després de completar l'exploració de la cova hem iniciat el retorn, remuntant l'avenc secundari i després el pou principal, arribant sense problemes a la superfície.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta activitat, que aquesta vegada ha estat produït per Edicions JGB i cedida al Blog de Muntanya per als seus seguidors.


ENTRADES RELACIONADES:
Avenc des
Milà, 2021
Avenc Jordi
Verdiell, 2019
Avenc dels
Topògrafs, 2019

TOPOGRAFIA:
Avenc d'en Roca
BIBLIOGRAFIA:
PARTICIPANTS:
Avenc d'n Roca
Joan G. - J. Rafel